Witam, czy któraś z firm posiada urządzenie, które zawiera rejestrator i moduł brzmieniowy w jednym? Chodzi mi o mały klocek, do którego mogę podpiąć mikrofon, małą klawiaturkę midi/usb i rejestrować na szybko pomysły bez użycia laptopa. Albo syntezator z możliwością podpięcia mikrofonu i własną pamięcią.
Rejestrator i moduł brzmieniowy w jednym
Re: Rejestrator i moduł brzmieniowy w jednym
...Syntezator Alesis Fusion - posiada oprócz sekwencera wbudowany rejestrator twardodyskowy, zdaje się ośmioślad....
Ciekawa opcja. Właśnie o czymś takim myślę. A czy jest na rynku coś mniejszego? Bo Alesis to instrument o klasycznych rozmiarach a mnie chodzi bardziej o kompaktowy sprzęt do podróży. Wystarczyłyby w zupełności 2 oktawki, albo sprzęt, do którego podepnę małą klawiaturkę sterującą...
- Łukasz1985
...
...Syntezator Alesis Fusion - posiada oprócz sekwencera wbudowany rejestrator twardodyskowy, zdaje się ośmioślad....
Ciekawa opcja. Właśnie o czymś takim myślę. A czy jest na rynku coś mniejszego? Bo Alesis to instrument o klasycznych rozmiarach a mnie chodzi bardziej o kompaktowy sprzęt do podróży. Wystarczyłyby w zupełności 2 oktawki, albo sprzęt, do którego podepnę małą klawiaturkę sterującą...
...
A moze cos takiego
http://www.roland.com/products/en/JUNO-Gi/index.html
[addsig]
A moze cos takiego
http://www.roland.com/products/en/JUNO-Gi/index.html
...
Też dobra alternatywa, choć jeśli miałbym wybrać to chyba Alesisa, ze względu na brzmienia. Ale to w dalszym ciągu spore rozmiary...
Najlepszym rozwiązaniem byłoby coś na kształt Yamahy QY70. Gdyby miała wbudowany rejestrator to byłby szczyt marzeń:)
Też dobra alternatywa, choć jeśli miałbym wybrać to chyba Alesisa, ze względu na brzmienia. Ale to w dalszym ciągu spore rozmiary...
Najlepszym rozwiązaniem byłoby coś na kształt Yamahy QY70. Gdyby miała wbudowany rejestrator to byłby szczyt marzeń:)...
To jak ma być małe i mieć te wszystkie bajery, to raczej tylko komputer. Przyszło mi właśnie na myśl, że jeżeli chodzi o jakieś tam szkicowanie pomysłów, a nie wypasioną produkcję od a do z, to powinien dać radę np jakiś malutki Asus Eee czy inny komputerek tej klasy - Reapera z paroma śladami audio spokojnie uciągnie - w końcu jeszcze nie tak dawno temu wieloślady chodziły nawet na procesorach typu Pentium II 333

To jak ma być małe i mieć te wszystkie bajery, to raczej tylko komputer. Przyszło mi właśnie na myśl, że jeżeli chodzi o jakieś tam szkicowanie pomysłów, a nie wypasioną produkcję od a do z, to powinien dać radę np jakiś malutki Asus Eee czy inny komputerek tej klasy - Reapera z paroma śladami audio spokojnie uciągnie - w końcu jeszcze nie tak dawno temu wieloślady chodziły nawet na procesorach typu Pentium II 333 ...
Zgadza się, jednak netbook wymaga zewnetrznego interfejsu usb/firewire i niezbyt wygodnej obsługi, tak więc mamy mało komfortowe warunki + dodatkowe kable, tego chciałbym uniknąć. Aż dziw, że żadna firma nie wyprodukowała jeszcze czegoś na podobieństwo Yamahy QY z możliwością rejestracji, albo Zooma PS-02/04 z bardziej rozbudowanym modułem brzmieniowym...
[addsig]
Dlaczego aż dziw?przeciez od lat masz dostępne mpc2500 czy korg jak i parę innych produktów.....a tak naprawdę ilu chętnych na to znajdziesz?
Liczy się rynek zbytu a nie to co ty chcesz - skoro jesteś 1 na 10.000 to nie sądze by nagle wielki producent opracował sprzet który się sprzeda w ilości 50 sztuk