Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Filip735 - Posty:10
Re: Wzmacniacz słuchawkowy - dylematy
autor: Filip735 » sobota 02 kwie 2011, 01:06
...Ja bym na Twoim miejscu nie kupował żadnych wzmacniaczy póki nie sprawdzę, czy mi nie wystarczy sam interfejs. A jest duża szansa, że wystarczy. Jeśli nie - zawsze możesz inwestować dalej...
Tak też zrobię, jakoś w tygodniu spróbuję dogadać się ze sprzedawcą czy wrazie co będę mógł oddać słuchawki jeżeli okazałoby się że interfejs nie wystarczy. Jeśli się nie uda to już gorzej bo na całość mam przeznaczone 600zł i jeżeli kupię bajery to nie zostanie mi na wzmacniacz, dlatego tak mi zależało żeby spróbować najpierw się czegoś w tym temacie dowiedzieć :) Odezwę się jak już będę miał słuchawki na testa. Acha jeszcze pytanie do kolegi z DT150: Czy jesteś zadowolony ze swoich słuchawek i czy mógłbyś napisać jakieś wrażenia z kożystania z nich :).
-
MrExplosion - Posty:471
autor: MrExplosion » sobota 02 kwie 2011, 02:34
Jestem zadowolony, oprócz jednego szczegółu - słuchawki się rozklejają, ta skóra na nausznikach. W innych modelach może być lepiej. Ale jeśli chodzi o to jak grają to mi pasuje, są dobrym uzupełnieniem monitorów. Gdybym miał kupować po raz kolejny to chyba jednak zaryzykowałbym kupno Audio Techniki ATH-M50
-
autor: Filip735 » poniedziałek 04 kwie 2011, 19:39
Po ostatniej wizycie w sklepie stwierdziłem że słuchawki jednak zamówię w internecie. Planuję kupić 80 oHmowe DT770 pro ponieważ po kilkudniowym wertowaniu opinii użytkowników doszedłem do wniosku że modele DT 150, DT 990pro i DT770pro są wszystkie bardzo dobrymi słuchawkami studyjnymi, ich cechą wspólną jest lekkie wyeksponowanie basu a różnią się jedynie barwą i sposobem prezentacji dźwięku a kwestia które z nich są najlepsze to już indywidualne upodobania. Zdecydowałem się na DT770pro ponieważ jako jedyne mają 80oHm i znalazłem je w cenie 590zł z darmową przesyłką. Wrazie jeżeli okazałoby się że grają zbyt słabo to dokupię behringerowy amp za 90zł, na 80ohm powinien wystarczyć.
Jeżeli chodzi o audiotechnikę to na polskich forach niewiele jest o niej informacji natomiast na zagranicznych była bardzo chwalona, chociaż większość stawiała ją poniżej modeli Bayerdynamic w tym przedziale cenowym to wiele osób było tym modelem wręcz zachwyconych. No ale jak wiadomo każdy ma inne upodobania.
Co sądzicie o moim wyborze? Jeśli uwarzacie że popełniam błąd to piszcie szybko bo niewiele czasu zostało aby mnie powstrzymać :D
Dzięki za wszystkie dotychczasowe posty i pomoc !
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » poniedziałek 04 kwie 2011, 20:16
...
Po ostatniej wizycie w sklepie stwierdziłem że słuchawki jednak zamówię w internecie. Planuję kupić 80 oHmowe DT770 pro ponieważ po kilkudniowym wertowaniu opinii użytkowników doszedłem do wniosku że modele DT 150, DT 990pro i DT770pro są wszystkie bardzo dobrymi słuchawkami studyjnymi, ich cechą wspólną jest lekkie wyeksponowanie basu a różnią się jedynie barwą i sposobem prezentacji dźwięku a kwestia które z nich są najlepsze to już indywidualne upodobania. Zdecydowałem się na DT770pro ponieważ jako jedyne mają 80oHm i znalazłem je w cenie 590zł z darmową przesyłką. Wrazie jeżeli okazałoby się że grają zbyt słabo to dokupię behringerowy amp za 90zł, na 80ohm powinien wystarczyć.
Jeżeli chodzi o audiotechnikę to na polskich forach niewiele jest o niej informacji natomiast na zagranicznych była bardzo chwalona, chociaż większość stawiała ją poniżej modeli Bayerdynamic w tym przedziale cenowym to wiele osób było tym modelem wręcz zachwyconych. No ale jak wiadomo każdy ma inne upodobania.
Co sądzicie o moim wyborze? Jeśli uwarzacie że popełniam błąd to piszcie szybko bo niewiele czasu zostało aby mnie powstrzymać :D
Dzięki za wszystkie dotychczasowe posty i pomoc ! ...
UwaRZam
, ze dt770 to bardzo dobre sluchawki. Mam jedne takie, w wersji 32 omowej, i sa doskonale do studia. Jeszcze nikt nie narzekal, ze zle gra albo za cicho 
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » poniedziałek 04 kwie 2011, 23:19
Posiadam również w wersji bez M - rewelka - ale jak zagrają zalezy od wzmacniacza - na Behringer HA4700 miałem duzo basu - na WMU 1820M znacznie mniej i więcej góry - ciut za jaskrawo....
Jedyne co daje ciut za mało mocy na nie to sansa fuze(onkyo SR577 też sobie radzi bez problemu)
I popieram kolegę - nie zdażyło by ktoś narzekał na brak mocy - co najwyżej malkonenci po chwili twierdzili "ścisz bo mi mózg lasuje" :)
Bardzo dobre słuchawy warte swojej ceny
-
autor: Filip735 » środa 06 kwie 2011, 12:19
Słuchawery są już u mnie, grają wystarczająco głośno, ciut ciszej niż 32ohmowe sennheisery hd202. Jeszcze nie zdążyłem na nich dobrze popracować i ich wygrzać więc nie będę się wypowiadał o ich brzmieniu ale zapowiada się nieźle. Przy okzaji polecam sklep muzyczny.pl, wszystko przebiega tam bardzo sprawnie i jest naprawdę tanio. Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam !
-
karting - Posty:6
autor: karting » wtorek 25 paź 2011, 08:09
Witam, mam mega problem.
Otóż kupiłem kartę Focusrite Saffire 6 USB i.... po podłączeniu słuchawek Sennheisera HD 280 PRO które mają 64omy okazało się, że ledwo coś na nich słychać...
Ma ktoś jakiś pomysł? Czy istnieje do tej karty jakiś systemowy panel sterowania gdzie da się wypuścic mocniejszy sygnał na to gniazdo?