A jak mają się a7x do a8x. Które obiektywnie lepiej grają? bo tak myślę nad tym i nie mam pojęcia
ADAM A3X, A5X, A7X i A8X - chcesz posłuchać?
Re: ADAM A3X, A5X, A7X i A8X - chcesz posłuchać?
jasne, mieć auto to nie wszystko. Trzeba umieć go używać. można miec najlepsze monitory i robić na nich kiepskie mixy i mozna zrobić dobry mix na czymś gorszym ale i tak najważniejszy jest chyba odbiór przez publiczność prawda ? to dla niej twoży się muzykę i mixy. Słuch to wg mnie subiektywna sprawa, ważne żeby każdy pracował TAK JAK LUBI jwśli ma publiczność to coś znaczy. jeśli ktoś szuka dobrych monitorów powinien kupić, popracować zobaczyć czym to pachnie, nie podoba sie to zmienić. Nauka kosztuje ale nie ma jak własne doświadczenie zdobyte metodą prób i błędów :) Chcesz cos zrobić dobrze to zrób to sam :)
Adam Audio ma zamiar wprowadzić do swojej oferty kolejny model z serii AX, czyli ADAM A77X. Ma to 2 woofery ~7" ... z resztą zobaczcie sami:
http://www.e-muzyk.pl/aktualnosci-wydarzenia/sprzet-studyjny-mainmenu-40/3111-adam-audio-a77x-przed-nami-premiera-nowych-monitorow
... już myślałem normalnie że dzisiaj pierwszy kwetnia ... ale patrzę na kalendarz, a tam 29 marca (:
- ZgibniewZiobor
No tak ... cena 4500zł/szt.
http://www.audiotechpro.pl/producenci-produkty-216/adam-audio-produkty-417/65-bliskie-pole/639-wiatowa-premiera-nowego-monitora-adam-audio-a77x
... jednak wracając do pierwszokwietniowych skojarzeń ... nie bardzo wiem jak firma widzi pozycjonowanie tego modelu. Kosztuje on oczywiście dużo, nawet bardzo biorąc pod uwagę że to model należący do "serii podstawowej" (więcej niż dwie pary A7X!!) ... z drugiej strony będą je wybierać profesjonaliści, rządający minimum kompresji, "rozmachu"/mocy, dokładności na średnicy (wieść gminna niesie, jak by nie było, że trójdrożne są tu lepsze), szerokiego pasma itp. ... w takim razie czy taki człek kupi ADAM S2X (bardzo podobna cena, a nawet nieco wyższa), czy może raczej A77X?
Ciekawe zmiany w cenniku ADAM. Model A77X kosztuje 8000 zł za parę (czyli 1000zł mniej niż planowano/były pogłoski). Cena już bardziej sensowna, biorąc pod uwagę, że będzie je można kupić pewnie dodatkowe kilka stówek poniżej tych 8 tys. Jak by nie patrzyć są to monitory trójdrożne, a tego typu produkty aktywne zawsze były drogie ... nie wiem czy obecnie A77X nie stały się najtańszymi monitorami trójdrożnymi aktywnymi.
Powody do zmartwień mają Ci, którzy będą chcieli kupić model A7X ... cena została podniesiona o 500zł wzgl. poprzedniej - to jest spora podwyżka.
Co do modeli S1X i S2X - moim skromnym zdaniem mają "porąbane" ceny, zdecydowanie przesadzone i to nie o kilkaset złotych, tylko o "czterocyfrowe" kwoty.
http://audiotechpro.pl/images/stories/Cenniki/2011/Kwiecien/adamaudio4.pdf
-
najciekawsze jest to że jednak nie koniec kwietnia tylko maja mają być w sklepach no i ceny już ok 7800 do negocjowania, mnie sie udalo wywalczyc ok 7000 zeta
Sorki że odkopuję, ale to info się może przydać komuś, kto chce kupić moniorki średniego pola / coś większego / trójdrożnego: ADAM A77X , zupełnie nowe (NIE B-Stock) są po 739 € = ~3 tys. zł sztuka w thomann! Nic tylko brać!