Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Łukasz1985
Adam A7X - jeden kanał ciszej
autor: Łukasz1985 » środa 23 mar 2011, 23:57
Witam. Posiadam monitory Adam A7X i mam taki problem jak galki sa ustawione na 0 db to prawa kolumna gra znacznie cieszej (juz prubowalem zmieniac kable wejscia w karcie dzwiekowej i dalej to samo) Czy takie cos powinno sie reklamowac czy poprostu po to sa galki zeby sobie optymalnie dopasowac? Kiedys pewien elektronik powiedzial ze nie dwoch jednakowych wzmacniaczy i kolumn
Co o tym myslicie?
Pozdrawiam serdecznie:)
[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
-
Groover
-
Kontakt:
autor: Groover » czwartek 24 mar 2011, 00:18
...
Witam. Posiadam monitory Adam A7X i mam taki problem jak galki sa ustawione na 0 db to prawa kolumna gra znacznie cieszej (juz prubowalem zmieniac kable wejscia w karcie dzwiekowej i dalej to samo) Czy takie cos powinno sie reklamowac czy poprostu po to sa galki zeby sobie optymalnie dopasowac? Kiedys pewien elektronik powiedzial ze nie dwoch jednakowych wzmacniaczy i kolumn
Co o tym myslicie?
Pozdrawiam serdecznie:) ...
reklamować
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
-
grzygorz
autor: grzygorz » czwartek 24 mar 2011, 02:19
...
Co o tym myslicie?
Ale nie do tego stopnia, różnice pomiędzy dwoma takimi samymi modelami są subtelne bez wpływu na pracę o ile w ogóle ktoś to usłyszy. Jeśli wszystko sprawdziłes w oprogramowaniu i jesteś pewnien, że na wyjściu karty sygnały mają właściwe dla siebie poziomy, to wysyłaj do serwisu.
-
Łukasz1985
autor: Łukasz1985 » czwartek 24 mar 2011, 11:58
...
...
Co o tym myslicie?
reklamować
Pozdro
Groover
...
Groover ale numer, zamienilem kolumny prawa na lewo lewa na prawo i dalej lewa strona gra glosniej to pewnie wina tego ze jedna stoi bardziej w kacie, kurde dobrze ze tak zrobilem teraz mam pewnosc ze moje adamy sa sprawne:)
-
ZgibniewZiobor
autor: ZgibniewZiobor » czwartek 24 mar 2011, 12:28
Sprawdź cały soft bo może panoramę masz gdzieś przestawioną
-
Łukasz1985
autor: Łukasz1985 » czwartek 24 mar 2011, 12:36
...
Sprawdź cały soft bo może panoramę masz gdzieś przestawioną...
Wszystko w sofcie mam ustawioen dobrze, wychodzi na to ze wchodzi w gre akustyka pomieszczenia
-
Łukasz1985
autor: Łukasz1985 » czwartek 24 mar 2011, 12:37
...
...
Sprawdź cały soft bo może panoramę masz gdzieś przestawioną...
Wszystko w sofcie mam ustawioen dobrze, wychodzi na to ze wchodzi w gre akustyka pomieszczenia
...
pozatym zmienialem kable od karty itp.
-
MB
...Sprawdź cały soft bo może panoramę masz gdzieś przestawioną...
Kompletnie bez sensu, skąd ustawienia panoramy miałyby wiedzieć, że ktoś fizycznie przestawił monitory?
Odpowiedź jest oczywista: winna jest akustyka pomieszczenia. Na tym przykładzie masz bardzo dobitny dowód tego, że nieprawidłowa akustyka powoduje ogromne różnice w reprodukcji dźwięków. Co gorsza, nierównomierność nie dotyczy tylko miejsca ale i częstotliwości. Jeśli nie zadbasz o odpowiednie warunki to Twoje Adamy kłamią równie mocno jak każde kiepskie głośniki.
-
Łukasz1985
autor: Łukasz1985 » czwartek 24 mar 2011, 12:54
......Sprawdź cały soft bo może panoramę masz gdzieś przestawioną...
Kompletnie bez sensu, skąd ustawienia panoramy miałyby wiedzieć, że ktoś fizycznie przestawił monitory?
Odpowiedź jest oczywista: winna jest akustyka pomieszczenia. Na tym przykładzie masz bardzo dobitny dowód tego, że nieprawidłowa akustyka powoduje ogromne różnice w reprodukcji dźwięków. Co gorsza, nierównomierność nie dotyczy tylko miejsca ale i częstotliwości. Jeśli nie zadbasz o odpowiednie warunki to Twoje Adamy kłamią równie mocno jak każde kiepskie głośniki....
Niestety MB mieszkam w bloku i nie moge sobie pozwolic na to zeby wytlumic pomieszcznie
-
ZgibniewZiobor
autor: ZgibniewZiobor » czwartek 24 mar 2011, 13:36
Przenieś sprzęt do innego pomieszczenia i zobacz co jest grane. Jeśli jeden głośnik masz w narożniku a drugi nie to naruralnie ten stojący w kącie będzie grał glośniej.