Native Instruments Audio Kontrol 1

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
falamir
Native Instruments Audio Kontrol 1

Post autor: falamir » czwartek 17 mar 2011, 09:48

Cześć Wszystkim !

Ostatnio zakupiłem interfejs audio (AK1) i od początku miałem pewne problemy.

Zgodnie z instrukcją "instalator" powinien sam mnie zapytać o wpnięcie HARDWARE do portu usb, lecz tego nie zrobił..ok. Po zakończeniu instalacji podpiąłem usb i komp. sam zainstalował oprogramowanie z płytki.

Wszystko wszystkim, ale niestety gdy włączyłem np. program Fl studio zmieniłem sobie sterownik na "Asio Audio Kontrol 1" już wyskoczył mi błąd i dźwięk w ogóle przestał działać na jakieś 30 sec.

Odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem ponownie(usuwałem przez panel sterowania). Słucham sobie normanie muzyki na winnampie i znów wyskakuje mi błąd dotyczący sterowników DirectSound , wyłącza się dźwiek na 30 sec.

Wkurzyłem się :D , wyłączyłem kompa i poszedłem spać. ;D

Obudziłem się i niedość , że wyskakują te błędy to jeszcze wejście do "PHONES" jest jakby delikatnie zepsute, gdyż przycina mi się muzyka, gdy słucham np. na winnampie.

Napoczątku myślałem, że to chodzi o te błędy, ale późnie przez przypadek dotykając kabla dźwiek stracił swoją moc.

Mam pytanie, czy lepiej oddać karte na gwarancję, czy może ja coś źle zrobiłem ?;/

W tym temacie jestem jeszcze zielony. Zgóry dziękuje za pomoc.

falamir2

Re: Native Instruments Audio Kontrol 1

Post autor: falamir2 » czwartek 24 mar 2011, 21:56

...Jeśli brak reakcji, to :

1. Sprawdź kompatybilność interfejsu z posiadanym systemem operacyjnym.
2. Wyłącz w (panelu sterowania) sterownik dźwieku od zintegrowanej (posiadanej) karty.
3. Spróbuj jeszcze z kablem USB.

Daj znać jak czy udało Ci sie coś zdziałać.

Pozdrawiam...

Nic nie podziałało... Uzyłem CCLEANERA do wyczysczenia smieci z kompa i jest jeszcze gorzej, czyli cześciej się zacina;/

USB na pewno mam 2.0. Nie wiem co zrobić. Zainstalowałem sterowniki ze strony producenta i nic. ;/

ODPOWIEDZ