Z Abletona na inny DAW

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
przedwczoraj
Re: Z Abletona na inny DAW

Post autor: przedwczoraj » niedziela 13 mar 2011, 13:55

DZIĘKI! Wow. a co on taki tani? Czy to jakas podpucha czy co?... 

Możesz śmiało kupować - też miałem obawy 2 lata temu nabywając PSP Nitro za 10$. Od tamtej pory to jeden z moich ulubionych sklepów i nigdy mnie nie zawiódł, a seriale dostaczane bezpośrednio przez producentów są najlepszą gwarancja legalności. Regularnie sprawdzaj dział “No-Brainer” Deals.

Awatar użytkownika
lunarbeats

Post autor: lunarbeats » niedziela 13 mar 2011, 14:00

...DZIĘKI! Wow. a co on taki tani? Czy to jakas podpucha czy co?... 

Możesz śmiało kupować - też miałem obawy 2 lata temu nabywając PSP Nitro za 10$. Od tamtej pory to jeden z moich ulubionych sklepów i nigdy mnie nie zawiódł, a seriale dostaczane bezpośrednio przez producentów są najlepszą gwarancja legalności. Regularnie sprawdzaj dział “No-Brainer” Deals.
 ...

Dobra. Kupiony ;] Jak długo czeka się na serial? Dostałem invoice + jak to zarejestrować ale seriala to ja jeszcze nie mam :(
Może ktoś kiedyś o mnie napisze :)

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » niedziela 13 mar 2011, 15:03

......DZIĘKI! Wow. a co on taki tani? Czy to jakas podpucha czy co?... 

...

Dobra. Kupiony ;] Jak długo czeka się na serial? Dostałem invoice + jak to zarejestrować ale seriala to ja jeszcze nie mam :(...

Sprawdz na swoim profilu na stronie, ale z tego co wiem to te najlepsze oferty oczekują na realizację trochę dłużej ze względu na ilość zakupów i pierwszeństwo w realizacji droższych ofert. Szybkośc zależy tez od producenta i sposobu załatwiania takich rzeczy - jeżeli robią to ręcznie to w niedzielę szanse maleją.

Awatar użytkownika
lunarbeats

Post autor: lunarbeats » niedziela 13 mar 2011, 19:02

tja... mam status unprocesed czyli pewnie najwcześniej jutro dostane serial. ehhh miałem nadzieję że dzisiaj się pobawię juz nowym softem :)

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » niedziela 13 mar 2011, 19:50

nie narzekaj - tak na szybko znalazłem w jednym polskim sklepie za 799 policz ile jesteś do przodu

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 13 mar 2011, 22:15

Tani bo:

Studio One Artist does not support VSTs.

Awatar użytkownika
lunarbeats

Post autor: lunarbeats » poniedziałek 14 mar 2011, 10:04

...nie narzekaj - tak na szybko znalazłem w jednym polskim sklepie za 799 policz ile jesteś do przodu ...

Nie mam co narzekac ;] 700zł do przodu, bo kupiłem od razu upgrade do pro. 229,95$ super cena! ;]

dwoogaz

Post autor: dwoogaz » wtorek 15 mar 2011, 04:32

Ziom z tego co ja czytam to Ty po prostu nie znasz w pełni obsługi. Poza tym to na pewno jeszcze znasz wszystkich możliwości Live bo gdybyś znał to nawet nie w głowie by Ci było przesiadać się. Fakt krzywe automatyki mają mało opcji ale być może dlatego, że program w założeniu miał być programem do komponowania live.
Mikser fakty szkoda, że nie ma pionowego w arragment i szkoda, że na dwóch monitorach nie można mieć jednocześnie dwóch okien.

Poza tym to jak przesiądziesz się na inny DAW to zobaczysz jak Ci wyhamuje Work-Flow. Będziesz się czuł jakbyś wszystko robił na około. Mówisz, że działasz dwa lata i wraz z umiejętnościami rosną wymagania ;] No nie wiem wszędzie na świecie każdy uważa Abletona za bardzo rozwijające i pobudzające narzędzie.

Ja nie wyobrażam sobie świata bez tego programu, a zaczynałem od Protrackera, poprzez MTV Generator 2000 for Playstation 1 i 2, FL, Resona, Sonara, Cubase'a i skończyłem na Abletonie. Sonar dla mnie najbardziej zakręcony shit ;]

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » wtorek 15 mar 2011, 09:01

kolega przez 2 lata nie poznał programu , teraz przez kolejne będzie rysował myszą krzywe automatyki , zamiast kupić  apc 40 i z abletonem tworzyć spontanicznie .{#zdziwko}

ODPOWIEDZ