Digidesign Mbox2 - nowsze drivery

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
pawel555
Re: Digidesign Mbox2 - nowsze drivery

Post autor: pawel555 » wtorek 01 mar 2011, 22:16

...
Witam, od kiedy Digidesign zmienił się na Avid mam problemy z odnalezieniem się na ich stronie.
Mam Mbox2 z 7.0drivers. Nie używam PT LE bo to jakaś pomyłka. W Cubase 5 czasem bez powodów wywala mi drivery. Chcę wgrać jak najnowsze drivery, ale mam problem ze znalezieniem właściwych. Potrzebuje jak najaktualniejsze drivery pod Win XP. Proszę o pomoc. Dodatkowo chciałem zapytać czy da się jakoś tak zrobić bym mógł na tej karcie słuchać muzy z neta?...

nie wydaje mi się żeby PT był porażką. Jest bardziej logiczny niż Cubase. Jedyna wada Pro Toolsa, to że jest drogi, dopiero z Comlete Production Toolkit 2 ma więcej dobrych plug-inów, a to niestety kosztuje. Ale dla samej edycji i pracy z PT, nigdy bym się nie zamienił na Cubase'a.

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » wtorek 01 mar 2011, 22:19

...to popracuj z midi i nagrywaj wokal:) PT owszem, ale HD lub 9

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » sobota 05 mar 2011, 15:04

... i znowu problemy:(

Postanowiłem się przesiąść w stacjonarnym na Win7 64bity. W laptopie Sony Vaio bezproblemowo zainstalowałem drivery do Mbox 2 8.0.4, a w stacjonarnym jakaś administracyjna jazda wyskakuje:( Instaluje Audio Drivers Setup (x64)...te same co na Vaio i wyskakuje komunukat: "This installer was unable to configure this machine to allow Pro Tools operatioin by non-Administrative user accounts. This installation of Pro Tools can only be run from an account with Administrator priviliges. Could not access object security descriptor"

Czy ktoś wie co mam zrobić, bo już sporo kombinowałem i ciągle to samo? :| 

cybersan

Post autor: cybersan » sobota 05 mar 2011, 16:43

moze wylaczyc UAC? (strzelam)

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » sobota 05 mar 2011, 17:16

Dałem tam never notify, ale wciąż się pluje :|

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » sobota 05 mar 2011, 21:05

Zgrałem driver na partycje C gdzie mam system. Pojawiła się na nim kłódka, która także widnieje na katalogu Intel. W Vaio gdzie sterownik działa nie ma żadnych kłódek! Jak usunąć te zabezpieczenia?

ODPOWIEDZ