Korg X5D - wgrywanie brzmień
- tomile1975
- Kontakt:
Od niedawna posiadam instrument Korg X5D i chcę zapytać jak wgrywa się do niego brzmienia......
Posiadam oryginalny kabel pc to host,sound edytor....
Nie wiem jak zrzucić brzmienia na kompa żeby nie utracić tych które mam w instrumencie i na ich miejsce wrzucić nowe.....? Moze tylko da się podmieniać.....?
Bardzo proszę o wyrozumiałość i odpowiedz....
Pozdrawiam
Tomi
Re: Korg X5D - wgrywanie brzmień
Do X5D nie wgrywa się brzmień lecz ich nowe ustawienia (programy).
Zajrzyj do tematu Korg M1 - problem z Sys-Ex, wprawdzie tyczy się on Korga M1, lecz co do sedna tematu pasuje jak znalazł.
[addsig]
- tomile1975
- Kontakt:
Zajrzyj do tematu Korg M1 - problem z Sys-Ex, wprawdzie tyczy się on Korga M1, lecz co do sedna tematu pasuje jak znalazł.
...
Ja tylko potrzebuje program do nowych ustawień jak napisałeś i prosił bym o odpowiedz ..
Mam windowsa 7 i nawet sound edytora nie mogę zainstalować.....
proszę o wyrozumiałość ale ja nawet nie wiem co to jest Sys Ex i do czego....
Jak by ktoś mi to mógł wytłumaczyć w łopatologiczny sposób to będę wdzięczny......
- andrzeimuzyk71
.........Od niedawna posiadam instrument Korg X5D i chcę zapytać jak wgrywa się do niego brzmienia...
...
Ja tylko potrzebuje program do nowych ustawień jak napisałeś i prosił bym o odpowiedz ..
Mam windowsa 7 i nawet sound edytora nie mogę zainstalować.....
proszę o wyrozumiałość ale ja nawet nie wiem co to jest Sys Ex i do czego....
Jak by ktoś mi to mógł wytłumaczyć w łopatologiczny sposób to będę wdzięczny.........
Witaj kolego.wystarczy najprostszy program -sekwencer midi i podlacz korga do kompa przez zlacze midi-usb i mozesz sie zabawiać wymiana danych sys-ex z kompa do korga i odwrotnie. takze milej zabawy
[addsig]
- tomile1975
- Kontakt:
Witaj kolego.wystarczy najprostszy program -sekwencer midi i podlacz korga do kompa przez zlacze midi-usb i mozesz sie zabawiać wymiana danych sys-ex z kompa do korga i odwrotnie. takze milej zabawy ...
Czy mógł by ktoś dac linka do takiego programu żeby działał na windows 7 ........?
Bardzo proszę :)
- tomile1975
- Kontakt:
Witaj kolego.wystarczy najprostszy program -sekwencer midi i podlacz korga do kompa przez zlacze midi-usb i mozesz sie zabawiać wymiana danych sys-ex z kompa do korga i odwrotnie. takze milej zabawy ...
Czy mógł by ktoś dac linka do takiego programu żeby działał na windows 7 ........?
Nie mam midi -usb tylko pc to host serial czy to tak samo działa jak midi-usb ?
...
- andrzeimuzyk71
...
Nie mam midi -usb tylko pc to host serial czy to tak samo działa jak midi-usb ?
Tak możesz wysylac dane przez złącze- to host z kompa do korga
- tomile1975
- Kontakt:
Tak możesz wysylac dane przez złącze- to host z kompa do korga ...
Przez kabel Pc to host nie da rady .....komputer tylko widzi kabel Korga już nie...
Kupiłem Usb-midi i sprawa wygląda tak......
Komputer teraz widz znowu usb-midi i komunikuje się z programami Transmiter 1.1 i style Editor ale nie przesyła danych do instrumentu.....
Może w korgu trzeba coś w global ustawić..?
Proszę o wyrozumiałość gdyż to zagadnienie jest mi obce i dlatego proszę znawców tematu o pomoc
-
Widzę walke z wiatrakami więc postaram się pomóc
Bardzo dobry i chyba jedyny na świecie program to :
http://www.squest.com/index.html
Posiada chyba biblioteki do wszystkich sythów jakie powstały na tym świecie wraz z potężną bazą brzmień do nich .
Za jego pomoca możesz testowac brzmienia nie wgrywając je na stałe w instrument co o to chyba Tobie chodzi
Jeśli jesteś z wawy lub okolic to jak dobrze poszukam mam gdzieś starszą wersję na windowsa z jakimiś bankami miedzy innymi do całej masy Korgów więc chętnie pomogę .Ja już niestety przeżuciłem się na soft ( wielka szkoda) więc nie będzie mi on jakoś szczególnie potrzebny
po dacie widzę, że chyba już tylko ja jedyny używam x5d, a niech tam. Może kto zauwazy. Mianowicie potrzebny mi edytor bym na ekranie zmieniał wszystko, bo te przyciski i wyświetlacz jak w kalkulatorze to porażka