Program do odtwarzania muzyki z komputera?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Program do odtwarzania muzyki z komputera?

Post autor: AkselPL » sobota 12 lut 2011, 00:01

...
...
...a ja to wyczytałem na stronie Winampa: "Technologia kodowania AACPlus o wysokiej rozdzielczości bitowej (jakość dwukrotnie lepsza niż w przypadku wersji bezpłatnej)"

to odnośnie wersji Pro...

Może się mylę, ale tu raczej chodzi o możliwość kodowania algorytmem AACPlus, a nie o algorytm zwiększający jakość dekodowania MP3. Chyba nie obejdzie się bez testów, a te żeby były wiarygodne muszą być ślepe. Podejrzewam, że ostatecznie różnice będą naprawdę minimalne (o ile w ogóle słyszalne), więc nie wiem czy jest sens poświęcać na to czas? Osobiście skupiłbym się na tym czy program ma wymaganą funkcjonalność, wygodny interfejs i ile zasobów pochłania.

Pozdrawiam.
...

Tak jak MP3PRO

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Mefistofelez

Post autor: Mefistofelez » sobota 12 lut 2011, 22:53

Ja do tej pory używam winampa w wersji 2.78 ... nowsze wersje mi wcale nie podchodzą - co do różnicy generowanego dźwięku poprzez różnorodne programy.

Nowszy winamp gra jakoś tak powiedział bym maślanie, i za bardzo cieszy ucho - przekolorywuje..

win 2.78 gra wg mnie bardzo sucho i to mi bardzo odpowiada.

Testowałem także aimpa 2, i też byłem zadowolony. Mam go do dziś zainstalowanego.
A to przez to że dekoduje flac'i i można robić w nim zakładki.

Chciał bym się dowiedzieć jedynie czegoś o kodekach ... czy one mają wpływ na dźwięk, i czy ewentualnie są takowe do ściągnięcia w jakichś paczkach, i jak je ewentualnie instalować, czy też z jakich powinno się korzystać.

Jeśli nie mają one wpływu na odtwarzany dźwięk z odtwarzaczy o których tutaj mowa to cofam pytanie. 

Potrzebuję dźwięku by oddychać

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 13 lut 2011, 09:28

To sprawdź kolego co wysyła program na wejście karty - jak nie stosujesz jakis głupkowatych upiększaczy to założę się że dokładnie to samo co każdy inny na kazdych sterownikach.

Jesli ktoś posiada sporą biblioteke albumów to jest super program - szybki wygodny i działa na ASIO

www.albumplayer.com

nic lepszego nie znalazłem a foobar2000 to dla mnie zwykły badziew jakiego pełno na rynku - ani ładny ani nowoczesny a tym bardziej wygodny - kolejny smietnik jak winamp ale jak ktoś lubi to ok

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » niedziela 13 lut 2011, 12:01

Ja stanę po stronie Foobara - bardzo rozbudowany Preferences - takich możliwości nie daje Winamp. Ponadto, kilka ładnych lat temu, kiedy szukałem odtwaracza do kompa z SB Live Drive II, Foobar był jedynym, który potrafil wykorzystać możliwości karty. Od wielu lat nie bawię się już ustawieniami i możliwościami tego programu, ale pamiętam jedno - nie pożera tak znaczną ilość ramu jak robi to Winamp - 6 lat temu było to istotne :). Foobar ma odtawarzć muzykę i do tego został stworzony - bez wodotrysków. Jednak na dzień dzisiejszy nie mam porównania do innych programów, ale pisząc ten post przeżyłem małą podróż sentymentalną :).

ODPOWIEDZ