UAD-2 DUO - zawiesza się

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: UAD-2 DUO - zawiesza się

Post autor: Łukasz1985 » piątek 28 sty 2011, 19:46

...w takim razie byłoby milo jeśli serwis odesłałby Ci inna, nowa kartę... 

Tez tak sadze...

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 28 sty 2011, 19:50

No zalozylem juz karte tak jak trzeba, zostawilem ja na 7 godzin pracy nic sie nie zawiesilo, ale juz na 8 godzine jak wrocilem to dioda z tylu zgasla i juz nie dalo sie dostukac do karty tylko restart pomogl.

Tak być nie może. Musi działać non stop. Mam prywatnie DUO, w pracy mam UAD1 i UAD DUO, nie przypominam sobie kiedykolwiek takich sytuacji, nawet w ciągłej pracy pod obciążeniem po 10 i więcej godzin.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 28 sty 2011, 21:14

...
No zalozylem juz karte tak jak trzeba, zostawilem ja na 7 godzin pracy nic sie nie zawiesilo, ale juz na 8 godzine jak wrocilem to dioda z tylu zgasla i juz nie dalo sie dostukac do karty tylko restart pomogl.

Tak być nie może. Musi działać non stop. Mam prywatnie DUO, w pracy mam UAD1 i UAD DUO, nie przypominam sobie kiedykolwiek takich sytuacji, nawet w ciągłej pracy pod obciążeniem po 10 i więcej godzin....

Jutro zadzwonie do MBSu zobaczymy czy panowie pojda mi na reke:)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 02 lut 2011, 11:45

...
...

Tak być nie może. Musi działać non stop. Mam prywatnie DUO, w pracy mam UAD1 i UAD DUO, nie przypominam sobie kiedykolwiek takich sytuacji, nawet w ciągłej pracy pod obciążeniem po 10 i więcej godzin....

...

...no juz moj UAD dziala jak marzenie{#śmiech} Trzeba bylo przestawic opcje zasilania w biosie:) Tak mi doradzil serwisant z MBSu, szkoda ze nikt na forum nie byl tak wspanialomyslnyFrown

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 07 lut 2011, 20:56

...
...
...

...

...no juz moj UAD dziala jak marzenie{#śmiech} Trzeba bylo przestawic opcje zasilania w biosie:) Tak mi doradzil serwisant z MBSu, szkoda ze nikt na forum nie byl tak wspanialomyslnyFrown
...

Noi minal tydzien, karta pracowala od poniedzialku do poniedzialku (oczywiscie w nocy nie) i dzis sie zawiesila. Jak sadzicie czy takie zawieszenie raz na tydzien mozna uznac ze karta jest uwalona?

Pozdrawiam i czekam na kometarze:)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 07 lut 2011, 21:22

Łukaszu, prośba
przestaw ponownie te opcje zasilania i daj znać po jakim czasie się zwiesi karta
kurcze bo mnie to irytuje trochę...:/

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 07 lut 2011, 21:26

...Łukaszu, prośba
przestaw ponownie te opcje zasilania i daj znać po jakim czasie się zwiesi karta
kurcze bo mnie to irytuje trochę...:/...

Sugerujesz ze to nie zmiana opcji zasilania pomogla?

P.S. Jak opcje zasilania byly ustawione inaczej karta wieszala sie kilkanascie razy dziennie.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 07 lut 2011, 22:43

nic nie sugeruje
;)
zastanawia mnie tylko czy ta rotacja zawieszeń będzie podobna do tej sprzed zmiany w biosie

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 09 lut 2011, 00:54

O jakich opcjach zasilania mówisz?Nie ma w biosie jakichkolwiek opcji zasilania dotyczących kart rozszerzeń - co najwyżej spowalnianie procesora

Jedynie mozna spotkac cos na temat IRQ ale to sie chyba nie tyczy pci express

W systemie też spotkasz jedynie ustawienia wyłaczania usb i usypiania komputera - karta ewidentnie sie cos gryzie z twoja konfiguracją

slot jest na tyle dobry że pewne nidociągnięcia też nie powinny mieć wpływu na stabilność połączenia pinów - może sprawdź zasilacz?Karta chyba troszke mocy zaciąga i to może być problemem ewentualnie niekompatybilnośc az płyta główną.....jaka firma płyty(z asusem i msi mam niemiłe doświadczenia - choć miłe też są ale wiecej tych pierwszych :) ) 

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 09 lut 2011, 13:05

...
O jakich opcjach zasilania mówisz?Nie ma w biosie jakichkolwiek opcji zasilania dotyczących kart rozszerzeń - co najwyżej spowalnianie procesora

Jedynie mozna spotkac cos na temat IRQ ale to sie chyba nie tyczy pci express

W systemie też spotkasz jedynie ustawienia wyłaczania usb i usypiania komputera - karta ewidentnie sie cos gryzie z twoja konfiguracją

slot jest na tyle dobry że pewne nidociągnięcia też nie powinny mieć wpływu na stabilność połączenia pinów - może sprawdź zasilacz?Karta chyba troszke mocy zaciąga i to może być problemem ewentualnie niekompatybilnośc az płyta główną.....jaka firma płyty(z asusem i msi mam niemiłe doświadczenia - choć miłe też są ale wiecej tych pierwszych :) ) ...

Czesc! Wylaczylem suport ACPI 2.0 i wlaczylem jakies opcje zasilania dla PCI expres:)

ODPOWIEDZ