...w takim razie byłoby milo jeśli serwis odesłałby Ci inna, nowa kartę...
Tez tak sadze...
...w takim razie byłoby milo jeśli serwis odesłałby Ci inna, nowa kartę...
Tez tak sadze...
No zalozylem juz karte tak jak trzeba, zostawilem ja na 7 godzin pracy nic sie nie zawiesilo, ale juz na 8 godzine jak wrocilem to dioda z tylu zgasla i juz nie dalo sie dostukac do karty tylko restart pomogl.
Tak być nie może. Musi działać non stop. Mam prywatnie DUO, w pracy mam UAD1 i UAD DUO, nie przypominam sobie kiedykolwiek takich sytuacji, nawet w ciągłej pracy pod obciążeniem po 10 i więcej godzin.
...
No zalozylem juz karte tak jak trzeba, zostawilem ja na 7 godzin pracy nic sie nie zawiesilo, ale juz na 8 godzine jak wrocilem to dioda z tylu zgasla i juz nie dalo sie dostukac do karty tylko restart pomogl.
Tak być nie może. Musi działać non stop. Mam prywatnie DUO, w pracy mam UAD1 i UAD DUO, nie przypominam sobie kiedykolwiek takich sytuacji, nawet w ciągłej pracy pod obciążeniem po 10 i więcej godzin....
Jutro zadzwonie do MBSu zobaczymy czy panowie pojda mi na reke:)
...
...
Tak być nie może. Musi działać non stop. Mam prywatnie DUO, w pracy mam UAD1 i UAD DUO, nie przypominam sobie kiedykolwiek takich sytuacji, nawet w ciągłej pracy pod obciążeniem po 10 i więcej godzin....
...
...no juz moj UAD dziala jak marzenie Trzeba bylo przestawic opcje zasilania w biosie:) Tak mi doradzil serwisant z MBSu, szkoda ze nikt na forum nie byl tak wspanialomyslny
...
...
...
...
...no juz moj UAD dziala jak marzenie Trzeba bylo przestawic opcje zasilania w biosie:) Tak mi doradzil serwisant z MBSu, szkoda ze nikt na forum nie byl tak wspanialomyslny
...
Noi minal tydzien, karta pracowala od poniedzialku do poniedzialku (oczywiscie w nocy nie) i dzis sie zawiesila. Jak sadzicie czy takie zawieszenie raz na tydzien mozna uznac ze karta jest uwalona?
Pozdrawiam i czekam na kometarze:)
...Łukaszu, prośba
przestaw ponownie te opcje zasilania i daj znać po jakim czasie się zwiesi karta
kurcze bo mnie to irytuje trochę...:/...
Sugerujesz ze to nie zmiana opcji zasilania pomogla?
P.S. Jak opcje zasilania byly ustawione inaczej karta wieszala sie kilkanascie razy dziennie.
O jakich opcjach zasilania mówisz?Nie ma w biosie jakichkolwiek opcji zasilania dotyczących kart rozszerzeń - co najwyżej spowalnianie procesora
Jedynie mozna spotkac cos na temat IRQ ale to sie chyba nie tyczy pci express
W systemie też spotkasz jedynie ustawienia wyłaczania usb i usypiania komputera - karta ewidentnie sie cos gryzie z twoja konfiguracją
slot jest na tyle dobry że pewne nidociągnięcia też nie powinny mieć wpływu na stabilność połączenia pinów - może sprawdź zasilacz?Karta chyba troszke mocy zaciąga i to może być problemem ewentualnie niekompatybilnośc az płyta główną.....jaka firma płyty(z asusem i msi mam niemiłe doświadczenia - choć miłe też są ale wiecej tych pierwszych :) )
...
O jakich opcjach zasilania mówisz?Nie ma w biosie jakichkolwiek opcji zasilania dotyczących kart rozszerzeń - co najwyżej spowalnianie procesora
Jedynie mozna spotkac cos na temat IRQ ale to sie chyba nie tyczy pci express
W systemie też spotkasz jedynie ustawienia wyłaczania usb i usypiania komputera - karta ewidentnie sie cos gryzie z twoja konfiguracją
slot jest na tyle dobry że pewne nidociągnięcia też nie powinny mieć wpływu na stabilność połączenia pinów - może sprawdź zasilacz?Karta chyba troszke mocy zaciąga i to może być problemem ewentualnie niekompatybilnośc az płyta główną.....jaka firma płyty(z asusem i msi mam niemiłe doświadczenia - choć miłe też są ale wiecej tych pierwszych :) ) ...
Czesc! Wylaczylem suport ACPI 2.0 i wlaczylem jakies opcje zasilania dla PCI expres:)