Case-y i skrzynie - obecne zapotrzebowanie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Case-y i skrzynie - obecne zapotrzebowanie

Post autor: AkselPL » poniedziałek 31 sty 2011, 11:24

Ceny już znam po za sklejką i póki co nadal uważam że mogę sprezdać dużo taniej. Odnośnie solidności, to ja po prostu będę robił to dłużej przez brak doświadczenia co nie znaczy że będzie gorzej!

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 31 sty 2011, 13:19

sklejka za ciężka...a solidność i mała waga to podstawa
poszukaj dalej w materiałach

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 31 sty 2011, 13:46

Chodzi o to że właśnie wszędzie są stosowane sklejki z powłoką fenylową jeśli chodzi o te produkty.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

12grudzien

Post autor: 12grudzien » poniedziałek 31 sty 2011, 13:53

...
Chodzi o to że właśnie wszędzie są stosowane sklejki z powłoką fenylową jeśli chodzi o te produkty.
...

Ale robią tez skrzynie nie ze sklejek tylko z materiału coś w rodzaju aluminium. Nie wiem jak to się nazywa.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 31 sty 2011, 14:05

Przed chwilą znalazłem materiał o nazwie twarde pcv jest nie co tańszy i przy tym bardziej lekkiale wydaje mi się że to by byo chyba znacznie lepsze rozwiazanie.. Co myślicie koledzy? Nie znalazłem skrzyń o ścianach z pcv.

[addsig]

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 31 sty 2011, 14:09

Mam na myśli płyty pcv -polichlorek vinilu spieniony lub lity.

[addsig]

Awatar użytkownika
Kołtun

Post autor: Kołtun » poniedziałek 31 sty 2011, 19:09

...
...
...

Ale robią tez skrzynie nie ze sklejek tylko z materiału coś w rodzaju aluminium. Nie wiem jak to się nazywa....

Zdecydowanie 90% skrzyń transportowych to sklejka. 

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 02 lut 2011, 17:57

Podjąłem decyzję... Skrzynie będą z tworzywa PCW spienionego. Dzięki temu będą mniej ważyć a trwałość ta sama. Może będą trochę droższe niż przewidywałem, ale na pewno nie droższe niż u konkurencji.
Będę pierwszą osobą na Polskim rynku która będzie sprzedawać skrzynie z tworzywa. W przyszłości rozważę okucia z nylonu a nie z metalu.

[addsig]

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 02 lut 2011, 18:23

Pamiętam jak założyłem pierwszy temat sprzedam coś tam od razu dostałem upomnienie i fakt należało się, nie zapoznałem się do końca z regulaminem, ale z całym szacunkiem człowiek tu ogłasza się że coś zrobi taniej i nikt nie reaguje ? Dostał już zamówienia :) Gratuluje i powodzenia życzę, aczkolwiek zasady zasadami.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 02 lut 2011, 18:24

...Będę pierwszą osobą na Polskim rynku która będzie sprzedawać skrzynie z tworzywa. W przyszłości rozważę okucia z nylonu a nie z metalu....

Czyżby?

Nie wiem jak wykumałeś to sobie - cóż, Twoja sprawa.

Weź tylko pod uwagę, że na naszym rynku funkcjonują w tym temacie już co najmniej dwie zawodowe, międzynarodowe firmy, które "zabiją" Cię jakością, terminami oraz technologią.

Nie wiedział?
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ