...
Witam, moze ktos mi pomoze w tym temacie.
Usiluje polaczyc jakikolwiek interface przez firewire do Laptopa Dell i za kazdym razem jest dramat... Czasem pochodzi przez 5 minut i zgubi sterowniki, raz za czas wywali niebieski ekran.
Fakt, przez te 5 minut chodzi wysmienicie...
Zauwazylem niestety, ze chipset nie jest Texas Instruments, ale myslalem, ze az takich problemow nie bedzie... Pozatym w starym Dellu jakims cudem bylo TI, stad myslalem, ze tymbardziej w nowych rowniez bedzie... Ten nowy Dell ma bardzo dobre osiagi, itp, procesor i7, ale co z tego, jak nie moge na nim pracowac
Wiem, ze jest mala szansa na to zeby firewire zadzialalo poprzez adapterki do Express Card... Problem w tym, ze uzywam UAD solo/laptop i nie moge zajac tego portu przez inne urzadzenie...
Ok, co w zwiazku z tym??? Macbook Pro?? Ale jaki, z tego co widze, te nowe Maki nie maja Express Card oprocz tych najdrozszych... Az tak fatalnie sie podzialo z tymi laptopami?
Ma ktos jakis pomysl dla mnie?
Z gory dzieki.
Pozdrawiam.
W...
Mam Laptopa Fujtisu Siemens Amilo Pa 3553, jeszcze przed premierą w PL kupiłem w Niemczech kartę Fucusrite Saffire PRO 14, i okazało się że wyłaniał się okropnie zdeformowany dźwięk z głośników. Załamka, 1 myśl odesłac karte, ale sprawdziłem na stacjonarnym, a teraz każda płyta główna od stacjonarki ma FireWire i o dziwo działała bez problemu, później w zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym, sprawdziłem na laptopie Sony Vaio, także bez problemu. Wynikło z tego iż wina mojego lapka, zapewne uwalony port/chpiset. Kupiłem na Express Card, firmy 4World bo nic innego nie mogłem dostac, hhhmm śmiga pomijając to iż po 15min działania zaczyna przerywac dźwięk, wyjmę, włoże karte EC i już do końca jest w porządku. Hmm Jest to uciążliwe, ale da się z tym życ na jakiś czas. Mam zamiar z tego powodu zmienic laptopa, w nie długim czasie, i własnie myślałem o Dell'u i Sony Vaio, ale skoro u Ciebie z Dell'em jest problem ;/ . I w dodatku nie pierwszy raz widze, że ktoś ma konkretnie problem z FireWire w Focusrite Pro 14.
Szkoda, że nie mam możliwosci sprawdzenia innego urządzenia działającego na FireWire np. kamere. Początkowo myślałem że uwalony jest ten port/chpiset bo swego czasu tyrałem lapka i sie grzał troche. Ale może on jest sprawny, tylko ten Model Saffire jest wybredny na chpisety FW ?