Marshall JMP-1

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Hardi
Marshall JMP-1

Post autor: Hardi » czwartek 20 lis 2003, 23:40

Kolega z drugiego końca polski zastanawia się nad pre-amp’em Marshall JMP-1. Ja mam taki pre-amp i wiele mu o nim opowiedziałem, ale on chciałby usłyszeć jeszcze opinie innych ludzi. Skoro chce, to walcie śmiało, a on sobie to poczyta.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Marshall JMP-1

Post autor: JacekH » piątek 21 lis 2003, 10:51

...Kolega z drugiego końca polski zastanawia się nad pre-amp’em Marshall JMP-1. Ja mam taki pre-amp i wiele mu o nim opowiedziałem, ale on chciałby usłyszeć jeszcze opinie innych ludzi. Skoro chce, to walcie śmiało, a on sobie to poczyta....

Przester, choć klipowanie ma diodach, do solowych rzeczy jest ok, bo nie jest skonturowany - jest sporo środka, potrzebnego, żeby wybić się przed kapelkę i ma ładny sustain. Da się od biedy zrobić crunch, ale tu full lampowiec i lampowa końcówka dopiero się sprawdzą. Znajomy nieco przerabiał mi układ - łatwiej dało się przesterować czystą przy dużym Gainie, więc crunchyk jako taki był. Nie jest to hi-gainowy preamp, dobrze jest dopalić go np. Tube Screamerem - z małym gainem. Brzydka czysta I to bardzo jak na mój gust, nijak się ma nawet to taniej Mesy V-Twina. Zresztą te dwa preampy dobrze się uzupełniają. MIDI Out jest programowy i trzeba z tym uważać, bo przepuszcza tylko Program Change. W Polsce ten preamp jest stosunkowo tani w porównaniu nawet do sąsiadów zza Odry.

Ale nie ma to co TriAxis szczególnie po włożeniu nowych lampek, jak to właśnie zrobiłem, a już w ogóle jak się jeszcze wymieni w końcówce, co również zrobiłem, to w ogóle "mniód"

Jacek

Awatar użytkownika
Hofander

Re: Marshall JMP-1

Post autor: Hofander » piątek 21 lis 2003, 16:00

Ale nie ma to co TriAxis szczególnie po włożeniu nowych lampek, jak to właśnie zrobiłem, a już w ogóle jak się jeszcze wymieni w końcówce, co również zrobiłem, to w ogóle "mniód"

Jacek...

Jak ktoś chce mieć brzmienie Marshall'a to kupuje Marshall'a, a nie grzebie w innych piecach. Absurd. JMP1 to klasyczne brzmienie Marshall'a i tyle. Co tu można więcej powiedzieć w temacie tak oczywistym jak słońce?

Ha.

Hofi

ODPOWIEDZ