Pewnie wygodniej jest korzystać z głośników. Pamiętam tylko, że dawno temu podłączałem swój keyboard kablem midi do drugiego keyboardu i korzystały one wtedy wzajemnie ze swoich głośników.
MIDI to nie audio! Jeżeli - "... W klawiaturowych wersjach Ensoniq MR dzieją się jaja z torem wyjściowym audio Zaczyna sie od tego, że pojawiają się przesłuchy, a na koniec wyjście wysiada całkowicie." - to nieźle wtopisz kupując ten instrument, bo przez MIDI go nie usłyszysz.
Mam jeszcze pewną wątpliwość Czy 01/W brzmi lepiej od Trinity? Pytam, bo wiele razy słyszałem stwierdzenie, że kiedyś instrumenty były lepsze, ale nie wiem dokładnie o jakie lata chodzi. Może synteza AI2 byłą lepsza???...
Moim zdaniem Trinity brzmi lepiej od 01/W, a stwierdzenia, że coś kiedyś było lepsze to najczęściej paplanie ramoli, którzy mają sentyment do wszystkiego co pojawiło się na świecie, gdy mieli 20 lat. Owszem, w latach 90 gdy pojawił się M1 to był szok. 01/W w tamtych czasach był szczytem technologii. Dzisiaj szczytem technologii jest Korg OASYS, a tamte instrumenty (mam na myśli romplery z lat 90-tych) z niewieloma wyjątkami mocno "trącą myszką".
Mam jeszcze jednego kandydata do "konkursu": Yamaha CS2x