Alesis StudioDock - Pro Audio Dock dla iPada

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
KAFEL
Alesis StudioDock - Pro Audio Dock dla iPada

Post autor: KAFEL » czwartek 13 sty 2011, 16:10

A to jak dla mnie (posiadacza iPada) jeden z faworytów tegorocznego NAMM - Alesis StudioDock . Mam nadzieję że szybko pojawi się w sprzedaży. Cena podobnego wynalazku dla iPoda made in Alesis jest przystępna więc jest nadzieja że będzie podobnie ze StudioDock.

Pietro

Re: Alesis StudioDock - Pro Audio Dock dla iPada

Post autor: Pietro » czwartek 13 sty 2011, 17:04

Ciekawe. Pisza poki co dosc enigmatycznie, prawdopodobnie dlatego, ze ciezko bedzie znalezc oprogramowanie do uzycia tego docka.

Osobiscie chetnie bym pogral konerty z ipadem zamiast laptopa. Tylko musialaby sie znalezc jakas aplikacja typu daw obslugujaca dwa wyjscia stereo.

- Piotr

richtig

Post autor: richtig » czwartek 13 sty 2011, 17:10

Myślę że z rozwojem iPada i pojawieniem się większej ilości poważniejszych hardware'owych klocków do niego, powstaną i bardziej zawansowane programy. Wszak od niedawna iOS wspiera interface'y audio na USB. Swoją drogą - próbował ktoś z Was?
Mnie się od dawna marzy Ableton Live w takim wydaniu.
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 14 sty 2011, 01:10

...Myślę że z rozwojem iPada i pojawieniem się większej ilości poważniejszych hardware'owych klocków do niego, powstaną i bardziej zawansowane programy. Wszak od niedawna iOS wspiera interface'y audio na USB. Swoją drogą - próbował ktoś z Was?

Tak, już o tym pisałem w jednym z wątków na forum. U mnie działa z Novation X-Station, MIDI i audio

Mnie się od dawna marzy Ableton Live w takim wydaniu.... 

Przecież jest już doskonały sterownik AbleTouch dla Abletona na iPada. Wiem bo używam i działa rewelacyjnie. Zerknij na filmiki. W roli sterownika do Live'a sprawdza się najlepiej. Przeniesienie Abletona na platformę iPada jest raczej nierealne z uwagi na ograniczenia mocy tego tabletu. A jak chcesz coś prostego w stylu Abletona na iPada to jest np. Electrify

ODPOWIEDZ