E-MU 1616 i Windows 7

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Radomir
Re: E-MU 1616 i Windows 7

Post autor: Radomir » wtorek 11 sty 2011, 15:58

...Proszę o pomoc, a nie o robienie jakiegoś lenia, czytałem instrukcje i nie doszedłem do tego niestety. Więc? jeśli ktoś wie ...

Nie zdajesz sobie sprawy o co pytasz. W zasadzie to nie wiadomo co chcesz dokładnie wiedzieć...

Ostatnio ktoś zapytał "Dlaczego Cubase nie nagrywa wokalu?"...Widząc takie pytania można tylko załamać ręce a tutaj jest praktycznie ta sama sytuacja. 

Z EMU i jego PatchMixem jest sporo do zrozumienia i tego nie przeskoczysz na skróty choćbyś nie wiem jak kombinował. Trzeba było kupić SoundBlastera, tam sprawa jest prosta...

Liczysz na szybki kurs nagrywania od zera, którego napewno tutaj nie dostaniesz. Gdybyś przyszedł z konkretnymi zapytaniami, bardziej szczegółowymi już odnośnie samej aplikacji to może, może...

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 11 sty 2011, 16:00

czytałem instrukcje i nie doszedłem do tego niestety. Więc? jeśli ktoś wie ...... 

Napisz więc KONKRETNIE do czego nie doszedłeś i co próbowałeś zrobić zanim nie doszedłeś do TEGO czegoś do czego nie doszedłeś. Mam 1616m i 1212m więc jek zapytasz konkretnie to jest szansa na konkretną odpowiedź na jasno sprecyzowane pytanie.

MrExplosion

Post autor: MrExplosion » wtorek 11 sty 2011, 16:07

Ja wiem jak pomóc, ale mam tą samą przypadłość co Ty - nie chce mi się.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 11 sty 2011, 16:13

No dawaj Fabiano, co tam próbowałeś na swoim E-mu ! Nie krępuj się. My jesteśmy sarkastyczni i złośliwi ale czasami też przydatni.

Fabiano

Post autor: Fabiano » wtorek 11 sty 2011, 16:33

tak jak powiedziałem nie zdążyłem sie zapoznać z tym ponieważ dopiero od wczoraj mam kartę.. wczesniej miałem SB i własnie to była prosta sprawa bo wokal sie nagrywał od razu bez skomplikowanych ustawień.. korzystam z adobe audition 3.0 i cubase le4.. chodzi o to ze mówię do mikrofonu ładnie słychać w głośnikach ale żaden z podanych wcześniej programów nic nie rejestruje. nie chce sie nauczyć całej obsługi patchmix'a i o to nie prosze, tylko chce wiedzieć jak ustawić zeby nagrywało , a do reszty dojde sam powoli. z tego co się dowiedziałem trzeba ustawić asio poźniej wybrać je w programie, pewnie to jest prosta sprawa, ale jak narazie dla mnie ciemna magia.

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » wtorek 11 sty 2011, 17:38

...tak jak powiedziałem nie zdążyłem sie zapoznać z tym ponieważ dopiero od wczoraj mam kartę.. wczesniej miałem SB i własnie to była prosta sprawa bo wokal sie nagrywał od razu bez skomplikowanych ustawień.. korzystam z adobe audition 3.0 i cubase le4.. chodzi o to ze mówię do mikrofonu ładnie słychać w głośnikach ale żaden z podanych wcześniej programów nic nie rejestruje. nie chce sie nauczyć całej obsługi patchmix'a i o to nie prosze, tylko chce wiedzieć jak ustawić zeby nagrywało , a do reszty dojde sam powoli. z tego co się dowiedziałem trzeba ustawić asio poźniej wybrać je w programie, pewnie to jest prosta sprawa, ale jak narazie dla mnie ciemna magia.... 

Miałem tę kartę i odpowiedzi znalazłem na forum przez wyszukiwarkę. 

Znalazłeś słaby sposób na wejście do społeczności, obrażając użytkowników lub próbując to zrobić, a do tego pisząc, że mi się nie chce czytać instrukcji i nie mam czasu.

A odpowiadający musi mieć czas i chęć, by dać wszystko na tacy? 

Rozumiem, że cenisz swój czas bardziej niż czas fachowców z forum. 

Ale aby pomóc Ci w wędkowaniu to podpowiem, że chodzi tutaj o przypisywanie kanałów asio w patchmiksie. 

Muzyk, gitarzysta

Fabiano

Post autor: Fabiano » wtorek 11 sty 2011, 17:55

Miałem tę kartę i odpowiedzi znalazłem na forum przez wyszukiwarkę. 
Znalazłeś słaby sposób na wejście do społeczności, obrażając użytkowników lub próbując to zrobić, a do tego pisząc, że mi się nie chce czytać instrukcji i nie mam czasu.
A odpowiadający musi mieć czas i chęć, by dać wszystko na tacy? 
Rozumiem, że cenisz swój czas bardziej niż czas fachowców z forum. 
Ale aby pomóc Ci w wędkowaniu to podpowiem, że chodzi tutaj o przypisywanie kanałów asio w patchmiksie. ...

nie miałem zamiaru nikogo obrażać chciałem jedynie uzyskać pomoc, nie lubie jak robi sie z kogoś idiote bo się więcej wie.. właśnie szukając w internecie wiadomości na ten temat znalazłem to forum.. nie napisałem, że nie chce mi sie czytać instrukcji ! przeczytałem ją dziś i nie udało mi się tego zrobić.. "fachowcy z forum" hmm jak narazie żaden "fachowiec'' mi nie pomógł.. siedze w internecie cały dzień i nie moge do tego dojść, dlatego pytam.. Według Ciebie strasznie bolesne musi być pomóc komuś, bo według mnie odsesłanie kogoś do punktu wejścia to nie jest pomoc..

Fabiano

Post autor: Fabiano » wtorek 11 sty 2011, 18:28

w instrukcji jeszcze przeczytałem, że potrzebne jest E-MU PowerFX czego nie moge znaleśc. aha i nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale mam emu 1616m pcmcia podłączone do pc..

Fabiano

Post autor: Fabiano » wtorek 11 sty 2011, 23:37

udało mi sie ustawić i w cubase nagrywa ale są tylko 4 kanały stereo.. wie ktoś jak mozna ustawić to w adobe audition?

Awatar użytkownika
gft.

Post autor: gft. » piątek 04 lut 2011, 21:52

...Witam wszystkich mam takie pytanie czemu karta dzwiekowa creative emu 1616 nie nagrywa wokalu na windows 7? 32/64 bit jezeli odsluchuje jakiegos kawalka badz ogladam film dzwiek jest ale kidy odpalam cubase sx 3 i chce cos nagrac zwyczajnie nie rejestruje wokalu Pozdrawiam...

kolego tak rzucasz te wokale ze nie wiesz gdzie sa?
zwyczajnie nie wiesz co robisz?
szkoda G dlatego powiem krótko, u mnie wszystko gra i nagrywa

ODPOWIEDZ