Mam podobny problem. Od czasu przesiadki z HP na XP, na nowego Della na Win7, cały czas mam problem ze stabilnym połączeniem. Wgrałem najnowszy MixControl, wymieniałem już kable FW, bo to w nich upatrywałem przyczyny porażki ale niestety bez skutku. Nadal łączy się jak chce. Dioda FW miga, czyli traci połaczenie. MixControl albo się załącza, albo nie. Jak się otworzy, to albo ma połączenie albo nie. Jak ma połaczenie to i tak je traci po kilku, kilkunastu minutach i zabawa zaczyna się od początku - koszmar. Sprowadziłem nawet magika, który popatrzył, pogrzebał w systemie i stwierdział że to pewnie magia voodoo, bo wszystko powinno działać, a jednak nie chce. Mocno się już zastanawiam czy wywalić laptopa czy może saffire?! :)
Mam jeszcze nówkę MacBooka White, ale niestety bez FW, więc znowu nici z chytrego planu. Chętnie poznam Waszą, bardziej doświadczonych, opinię w tej materii. Mam nadzieję, że problem leży w braku wiedzy po mojej stronie, a nie z winy sprzętu?!
Szczęśliwego Nowego Roku!
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|