KRK VXT4 czy ADAM A7 - poważny dylemat

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Paweł
Re: KRK VXT4 czy ADAM A7 - poważny dylemat

Post autor: Paweł » niedziela 12 gru 2010, 16:41

...najprościej kupić Krk posłuchać u siebie w studio jak nie będziesz zadowolony oddajesz bo masz do tego prawo....  

a Macie jakieś porównanie? ale praktyczne, nie teoretyczne;] Nie chciałbym skorzystać z tego prawa;)...

I bardzo słusznie, bo to jest dla mnie zwykłe dziadowanie. ZgibniewZiobor , mało masz sklepów gdzie możesz sobie posłuchać monitorów? Zresztą jak chcesz dziadować, to sobie dziaduj, ale nie namawiaj do tego publicznie innych.

Ad rem, śmieszna sprawa, bo sam mam A7, ale teraz po latach nie wiem czy jednak nie zdecydowałbym się na VXT. Adamy grają ładnie, ale niestety trochę za ładnie i na początku przewalałem górę, bo właśnie wydawała się taka "ładna". Niestety ich trzeba się sporo uczyć.

Pine, nie wprowadzaj ludzi w błąd - na Alesisach nie da się skontrolować basu.

krzyś

Post autor: krzyś » poniedziałek 13 gru 2010, 11:15

no niestety nie dam rady ich posłuchać. ale pewnie zdecyduje się na a8x.

A jakie kable polecacie? Radzą mi vovox-y. A ja się zastanawiam czy kupić je, czy jest sens, czy będą warte różnicy w jakości dźwięku?

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 13 gru 2010, 16:10

...no niestety nie dam rady ich posłuchać. ale pewnie zdecyduje się na a8x.

A jakie kable polecacie? Radzą mi vovox-y. A ja się zastanawiam czy kupić je, czy jest sens, czy będą warte różnicy w jakości dźwięku?...

Jakkolwiek daleki jestem od negowania wpływu kabla na brzmienie, jednak w tym przypadku (połączenie liniowe, symetryczne) uważam że cena jest przesadzona. Inna rzecz że sam poszedłem po najmniejszej linii oporu i kupiłem Monacor'a i jeden mi po pół roku gdzieś w środku znienacka (bo od podłączenia nie ruszyłem sprzętu ani o milimetr) strzelił. Także myślę że taki np. Proel będzie sensownym kompromisem (mam kilka i wrażenia jaknajbardziej pozytywne)

krzyś

Post autor: krzyś » poniedziałek 13 gru 2010, 16:48

a Planet Waves? lub jakieś inne jeszcze mogłbyś polecić?

krzyś

Post autor: krzyś » poniedziałek 13 gru 2010, 18:13

...a Planet Waves? lub jakieś inne jeszcze mogłbyś polecić?... 

Chodzi o to żeby wtyki były neutrika i kabel był jak najlepszy

Paweł

Post autor: Paweł » środa 15 gru 2010, 16:32

......a Planet Waves? lub jakieś inne jeszcze mogłbyś polecić?... 
Chodzi o to żeby wtyki były neutrika i kabel był jak najlepszy ...

Też nie uważam żeby im coś dolegało, alczkolwiek osobiście nie używam, więc nie wiem jak z wytrzymałością. Ale czy od razu musi być Neutrik? Tym Amphenol'om w Proelu też nic nie brakuje.

ODPOWIEDZ