Poszukuję demo tego programu w wersji wielokanałowej. Szukam w necie ale na razie wszystkie dema, które sciągnąłem są jednokanałowe (dowiaduję się o tym dopiero po zainstalowaniu). Chcę sprawdzić przed zakupem, czy można nim wykasować śpiew z nagrania stereo. Czy może mi ktoś podesłać linka, będę dźwięczny.
Celemony Melodyne DNA
Re: Celemony Melodyne DNA
Już nie aktualne. Znalazłem.
Demo wersji DNA jest, a przynajmniej bylo, mozna bylo pracowac na pierwszych 5sek pliku i w dodatku tylko raz to wczytac, ale zobaczyc sie da. Z nagrania stereo, zwlaszcza nowoczesnego, wokalu nie wykasujesz, chyba, ze ze znaczna utrata pasma i brzmienia. Ze starego nagrania - mozna probowac, ale i tak lepiej wychodzi dodawanie niz usuwanie

Masz rację, nie da się usunąć wokalu. A już myślałem, że cuda są możliwe, zwłaszcza po przeczytaniu testu w EiS.
O ile mnie pamięć nie myli, test w EiS wcale nie sugerował, że tym programem można usunąć wokal. Przecież on w ogóle do tego nie służy. Chyba wyobraźnia Cię poniosła.
Precyzyjnie edytować można tylko pewne parametry dźwięku, przede wszystkim jego częstotliwość. Do tego służy ten program.
Hm, o ile się nie mylę, w tym teście w EiS była opisana próba wykasowania wokalu a nawet plik audio na płycie, dający wgląd jak to (nie)wyszło...
MB, wiem do czego służy ten program, bo mam jego poprzednią wersję (do edycji plików jednogłosowych) i uwierz mi, że służy on nie tylko do zmiany wysokości dźwieku.Wracając do tematu, to jeszcze wczoraj spróbowałem nagranie wielogłosowe z wokalem wyeksportować w formacie MIDI (jest taka możliwość). Ułatwiłoby to znacznie zrobienie podkładu do tego kawałka. Niestety wyszła kaszana. Program wyeksportował tylko niski i średni rejestr opuszczając dźwieki wysokie nawet w momentach gdzie grał tylko fortepian. Wyeksportowany plik MIDI nie zawiera ścieżki tempa, choć sam program ją wykrywa, być może przez to zdażenia midi nie odpowiadają czasowo dźwiekom z nagrania oryginalnego. Kawałek, który chcę zrobić to kolęda A.M. Jopek, w której jest harmonia jazzowa, ciągłe zmiany tempa, tonacji i obsady instrumentów. Aranżacja niesamowicie karkołomna. Niestety będę się musiał z tym uporać w tradycyjny sposób ale mam obawy czy podołam.