Jaki interfejs audio odciąży CPU?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
lunarbeats
Re: Jaki interfejs audio odciąży CPU?

Post autor: lunarbeats » czwartek 25 lis 2010, 12:00

no i znowu się zapomniałem (powinna być możliwośc edycji postów)
Pamietaj że Power Core obsługuje wtyki ze swojej stajni :)
Takiego massive'a nie obsłuży
Może ktoś kiedyś o mnie napisze :)

Awatar użytkownika
D2ENO
Kontakt:

Post autor: D2ENO » czwartek 25 lis 2010, 12:17

aha n o to kupsztal , fak , no juz po ptokach , trzeba bedzie sie przesiąść na ich wtyki.

dzieki za filmik
MIND SANCTUARY

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 25 lis 2010, 12:25

Mam nadzieje że kolega zapoznał sie z tematami odnośnie powercora. Ludzie mają ogromne problemy z podłączeniem go przez firewire. Wierze że laptop do którego chcesz go podłączyć jest nowoczesny i ma bardzo szybkie złącze firewire.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
lunarbeats

Post autor: lunarbeats » czwartek 25 lis 2010, 12:36

Wogóle ze sprzętem FW jest tak że działa wybiórczo. Nawet najbezpieczniej jest na mac'u... ponoć :P

Awatar użytkownika
D2ENO
Kontakt:

Post autor: D2ENO » czwartek 25 lis 2010, 12:39

no to jest DELL INSPIRON e1705, Firewire 400.
MIND SANCTUARY

Awatar użytkownika
D2ENO
Kontakt:

Post autor: D2ENO » czwartek 25 lis 2010, 12:40

na intelu z OS X em :]
zobaczymy
MIND SANCTUARY

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 25 lis 2010, 12:46

...aha n o to kupsztal , fak , no juz po ptokach , trzeba bedzie sie przesiąść na ich wtyki.

dzieki za filmik...

Uogólniajac - zaden zewnetrzny interface nie przejmie przeliczania natywnych wtyczek VSTi. Ani Powercore, ani Duende i zaden inny.  Z kolei Receptor to zupelnie samodzielny komputer zamkniety w obodowie ze wszelkim osprzetem idelanie do siebie dopasowanym. Co daje stablinosci i moblinosc.  Nie jest tani. 

Powercory obsluguja tylko i wyłącznie swoje pluginy, ktorych jest dosc mocno ograniczona ilosci. Wiec czekałaby ciebie konwersja wszelkich sesji (czyt. miks od nowa za ich pomocą). To samo z Duende.

Na koncerty da sie skompletpwac taki sprzet ktory pozwoli grac tobie stabilnie rowniez na laptopie. Ale absolutnie nie bawiłbym sie w odtwarzanie sladów midi z zapietymi wtyczkami VSTi w czasie rzeczywistym. To co jest niezmienne zamoroź, lub zgraj do sciągłych sladów wav.

To co grasz na zywo - mozesz spokojnie uzyc jednej czy 2 wtyczek zlive monitoringiem. Przecież one nie obciążą znacząco całej maszyny.  Ale niezbędny jest tutaj stabilny system i stabilny interfejs audio.

Ja gram z laptopem i MOTU i win XP. Na czysto działa kapitalnie. 

Awatar użytkownika
lunarbeats

Post autor: lunarbeats » czwartek 25 lis 2010, 12:55

...na intelu z OS X em :]
zobaczymy...

Hackintosh? Ojjj stary igrasz z ogniem. Nie chodzi już mi o prawa autorskie ale... O STABILNOŚĆ!

Awatar użytkownika
lunarbeats

Post autor: lunarbeats » czwartek 25 lis 2010, 12:56

...
Na koncerty da sie skompletpwac taki sprzet ktory pozwoli grac tobie stabilnie rowniez na laptopie. Ale absolutnie nie bawiłbym sie w odtwarzanie sladów midi z zapietymi wtyczkami VSTi w czasie rzeczywistym. To co jest niezmienne zamoroź, lub zgraj do sciągłych sladów wav.
To co grasz na zywo - mozesz spokojnie uzyc jednej czy 2 wtyczek zlive monitoringiem. Przecież one nie obciążą znacząco całej maszyny.  Ale niezbędny jest tutaj stabilny system i stabilny interfejs audio.

...

Ano potweirdza sie to co napisałem wczesniej.

Awatar użytkownika
D2ENO
Kontakt:

Post autor: D2ENO » czwartek 25 lis 2010, 13:14

co do HAKINA
- wszystko chodzi jak igua [ nie zapeszajac ]
- ABLETON i Vtyczki nawet nie piskną
- nie ma żadnych błedów
- AAAAAA zabiła mnie latencja - niewyczuwalna
- AUTOMAP działa [ a w WIN 7 nie moge za h**a tego włączyć , 100 razy instaluj - odinstaluj i nic ]
- mam 500 GB dysk wewnątrz 7200 r.p.m. i projekty na nim i nic sie nie tnie
jedynie jak mówiłem - wiecej wtyczek - szybkie solo , czy arp jak robie manuala to procki płaczą i tyle.

przesiadka na MACA jest 100% bez gadki - ten hakish mi to udowodnił.
dizajn dizajnem , ale to poprostu działa. JAPKO to producent harda i softa , a nie jak w mikrosofcie jeden wielki bur del , miliony producentów i miliony programistów.

Ciągle jestem na etapie testu - te same prodżekty na NTFS i na JOURNALU i zobacze jaki system jest stabilny i bardziej wydajny. Zrobie caly dysk pod XP TINY, 7 I OS X - jak dojedzie ten waryjat TC POWERCORE. jak kogoś interesuje co za bigos z tego bedzie to moge zrobic sprawozdanie jak skończe.
MIND SANCTUARY

ODPOWIEDZ