Pykanie z monitorów

Re: Pykanie z monitorów
Dodam jeszcze, że wcześniejsze projekty z Cubase i z frutka chodzą normalnie bez pykania, które już mnie do szału doprowadza, Jak otworzę np . w cubase projekt gotowy Cubase Instrument to gdy włączam tam wtyczki lub dzwięki nie pyka, ale na pustym pyka, a wszystkie ustawienia są takie same, o co chodzi ?
Może masz lewe wtyczki i któras z nich "pyka".
[addsig]

...A najlepsze jest to jak wchodzę w projekt gotowy w cubase to jak wchodzę w tym czasie w dzwięk systemowy byle jaki to chodzi bez pyknięcia Nie wiem czy mnie już rozumiecie. a i jesze jak wchodzę w panel kart to w lewym oknie mam input monitor jak włączam to też jest pyk, wcześniej go nie było.... tu jest screen panelu ...
Factory Default.
...A najlepsze jest to jak wchodzę w projekt gotowy w cubase to jak wchodzę w tym czasie w dzwięk systemowy byle jaki to chodzi bez pyknięcia Nie wiem czy mnie już rozumiecie. a i jesze jak wchodzę w panel kart to w lewym oknie mam input monitor jak włączam to też jest pyk, wcześniej go nie było.... tu jest screen panelu ...
Witaj :)
To wszystko, co pisze MB, ma sens, być może jest to składowa stała, być może zmiana częstotliwości próbkowania...
Co ciekawsze, był test tej karty w EiS, może warto wysłać maila do autorów artykułu, którzy testowali sprzęt. Ich zapytać, czy nie rzuciło im sie to w uszy?
Moja rada - przede wszystkim - nie łam się, Chłopie.
Ja miałem tą karte i miałem to samo, nawet płytę główna zmieniałem, bo podejrzewałem awarię portów PCI-e. Znajdziesz na forum moje posty dotyczące tej karty.
Myślę, że MB może miec rację, że może sama karta albo sterowniki sa niedopracowane.
Poza tym, wg testu, ta karta nie zapewnia najniższej latencji na rynku... 12 ms to jednak duuuużo...
Moja druga rada - zmień kartę na inną.
Ja wybrałem FireWire ( EDIROL FA-101 ) i moje problemy zniknęły bezpowrotnie....
Co nie oznacza, że Edirol to jedyna opcja.
Fajne sa RME, M-AUDIO proFire 2626 tez jest bardzo fajna.
Dobre i bezawaryjne sa Presonusy. I ładne też są, ładnie wyglądają w rack'u.
Mam na moim Edirolu latencję ok. 5,6ms przy 44,1 kHz (overall, podane przez Ableton Live ) więc jest super. Mi wystarcza. Gram na vsti i midi w czasie rzeczywistym.
Ale wczesniej sprawdz, czy czasem jakies inne urzadzenie nie siedzi na PCI-E ( np grafika, karta sieciowa.... ) sprawź przerwania.
U mnie wszystko było ok a jednak były trzaski, nawet jak odtwarzałem dzwieki na foobarze, i jak manipulowałem suwakiem głosności ( tez było pykanie ).
Moim zdaniem to sterowniki.
Ale zanim zmienisz kartę, sprawdź może jest już jakiś update sterowników, napisz post na forum ESI, no i pofatyguj się do redakcji mailem. Może będą łaskawi odpisać.
Możesz jeszcze wstawić ( nagrać ) próbkę dźwięku, żeby było wiadomo, o co kaman :) najlepiej z zewnątrz, poproś znajomego o pomoc.
Powodzenia i odezwij się, co tam ci się udało zwojować.
Narciarz :)
[addsig]
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.