...Może redakcja coś wie w temacie bo z postów to widac że interesuje się midi
Chyba troszkę za dużo wymagasz. Póki co śledź może te projekty:
- DAW w internetowej Chmurze
- Bezpłatna platforma muzyczna w Internecie. ...
Dopiero teraz mogę odpowiedzieć. Dziękuję, te linki są świetne.Zapisałem się w niektórych. One PRAWIE spełniają warunki, jednak nie do końca. Nie można wypróbować demo mantis (z indabamusic), bo serwer niedostępny, audiotool jest najbliższe potrzebom tylko nie ma "normalnych" padów, piana i stringsów a poza tym NIE MOŻNA (!)wyeksportować mida, chociażby same nuty bez presetów. Poza tym te połączenia graficzne - rewelka.
Ohm tez jest swietny, ale.... trzeba go zainstalować na kompie., a chodzi o ideę siadaj podłącz się i komponuj, wyślij na prywatnego maila, a w domu otwórz i podłącz pod swoje ulubione brzmienia.
odpowiadam forumowiczom:
tylko po co to ? w kawiarenkach czy u znajomych midi bedziesz robic ? ? ?
czemu nie w kawiarenkach jak coś jest dżast lajk det :) Tak naprawdę -głównie w pracy
mozesz zainstalowac mojopac (niezalezny wirtualny os) na pendrive i na niego chociazby cubase. w wersji z e-licencja nie musisz nosic klucza, a tylko ten jeden pen. kiedys byly tez ext. notatniki midi oraz jakis wynalazek na konsole nintendo taka przenosna, ale to wg mnie rowniez lipa. - instalacje nie wchodzą w grę
niemniej moim skromym zdaniem robic cos w gm a potem sobie pasowac do modułu to lekka perwersja - to tylko twoje prywatne zdanie
.......................................................................................
moze kolega chce sobie w pracy cos konkretnego porobic, a na kompie nie moze odpalac wlasnych aplikacji - dokładnie!
......................................
Moze sprobuj jakos dostosowac sobie audiotool.com ?
- j.w napisałem
Ogólnie wystarczyły by presety podstawowe z General Midi, chodzi nie o wodotryski realizacyjne tylko o szybki zapis treści - harmonii, aranżu i rzecz jasna lini melodycznej.