KAOSS PAD 3 - PROBLEM

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
KresMan
KAOSS PAD 3 - PROBLEM

Post autor: KresMan » piątek 05 lis 2010, 09:39

Witam, mam taki problem:

kupiłem właśnie od pewnego gościa kp3 na allegro i jest maleńki problem z padem dotykowym, pierwszy rządek "klocków" reaguje na dotyk tylko przy brzegu pada...

pad jest delikatnie odcisniety od obudowy w tym miejscu i zastanawiam sie czy moze to byc kwestia docisnięcia go po rozkręceniu czy to moze zdażający sie fabryczny błąd?, pomijam już fakt że żadnych informacji od sprzedającego na ten temat nie dostałem i zastanawiam się nad odesłaniem, jednak wolałbym się uporać z tym na szybko i bawić dalej :)

z góry dzięki za jakieś porady!

Awatar użytkownika
AkselPL

Re: KAOSS PAD 3 - PROBLEM

Post autor: AkselPL » piątek 05 lis 2010, 11:28

Pad powinien być czuły na całym "klocku" a nie tylko na jego brzegu, mówie o każdym klocku który się znajduje na padzie. Myślę że sensor jest uszkodzony.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

KresMan

Post autor: KresMan » piątek 05 lis 2010, 11:42

a czy może mieć znaczenie fakt iż jest on leikatnie w tych miejscach odgięty od obudowy?

bo problem jest taki jakby sie przesunelo wszystko, gdy dotykam "cegiełki pierwszej z brzegu to reaguje druga dopiero gdy dotknę przy samym brzegu reaguje ta, jak tak sobie o tym mysle to wydaje mi sie ze to odgiecie ma znaczenie ale kurcze kompletnie sie nie znam na tym, i pozwolic sobie na rozkrecanie i proby docisniecia chyba nie powinienem...

help.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 05 lis 2010, 12:06

mozesz dac zdjecie?

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

ODPOWIEDZ