...
FL9.6 jest 64 bitowy i obsługuje wtyczki 64bitowe. Sam mam Phenoma II x4 @4.0ghz + 4GB ramu i przy użyciu X-Fi Elite PRO mam latencje nawet 1ms zależy ile wtyczek siedzi. Windows 7x64.
Nie ma żadnych problemów, chodzi lepiej niż na xp i viście. ...
Kolega w tym poście wyjaśnił wszystko.
1. FL 9.6 - 64 bit
2. Wtyczki - 64 bit
I po krzyku :)
Windows 7 i Fruity Loops 9
- Mefistofelez
Re: Windows 7 i Fruity Loops 9
...
...
FL9.6 jest 64 bitowy i obsługuje wtyczki 64bitowe. Sam mam Phenoma II x4 @4.0ghz + 4GB ramu i przy użyciu X-Fi Elite PRO mam latencje nawet 1ms zależy ile wtyczek siedzi. Windows 7x64.
Nie ma żadnych problemów, chodzi lepiej niż na xp i viście. ...
Kolega w tym poście wyjaśnił wszystko.
1. FL 9.6 - 64 bit
2. Wtyczki - 64 bit
I po krzyku :) ...
Tak jak napisałem w poście wyżej, FL 9.6 nie jest aplikacją 64bitową, a 32-bitową. Wtyczki 64bit uruchamia przez most.
W każdym razie, podejrzewam, że problem może jednak tkwić w sterownikach do E-MU. Trochę do bani, że wciąż nie ma oficjalnych, porządnych do siódemki. A sam korzystam z tej karty i jestem mega zadowolony. Latencja w okolicach 8-10ms jest optymalna do swobodnej pracy z audio jak i wirtualnymi instrumentami.
Jak pierdzi, to sprawdziłbym jakie jest zużycie procka w trakcie pierdzenia. Może np. jeden rdzeń się "zatyka" a inne nie pracują. Niektóre programy trzeba pod tym kątem skonfigurować. Jeśli używasz dużych bibliotek sampli czy wielu ścieżek audio, to twardy dysk, a szczególnie jego czas wyszukiwania ma również duże znaczenie.
- Piotr
...
...
FL9.6 jest 64 bitowy
Nie jest. I dopóki nie przekodują całego programu do innego języka - nie będzie.
i obsługuje wtyczki 64bitowe.
Racja , FL nie jest 64bitowy , co nie zmienia faktu iż sam mam W7 64-bit i posługuję się głównie FL-em.
Sprawia trochę kłopotów i czerwieni twarz ale da się wyrobić Dopasuj go dokładnie w ustawieniach Audio (asio itd.) poza tym (nie jestem zbytnim specem od spraw stricte "informatycznych") FL-a można uruchomić przez "extended memory".
W głównym folderze masz ikonę "FL Extended Memory" po uruchomieniu przez to mniej męczy procka i pamięć choć i tak potrafi "paranormalnie" przyciąć.
BTW mam procesor Quad Core , 4gb Ramu
mysle ze faktycznie przyczyna moze tkwic w sterownikach do EMU :/
puki co sciagam FL 9.6 i potem zobaczymy co z tego bedzie.
juz otwieralem Fl'a w extended memory ale nie za bardzo pomoglo
co do procka to zuzycie podczas pracy jest znikome. jak juz wspominalem jestem swierzo po zakupie wiec komp smiga jak trzeba.
ktos jeszcze ma jakies spostrzerzenia na ten temat lub chce sie podzielic swoimi doswiadczeniami?? :)
...
...
FL9.6 jest 64 bitowy
Nie jest. I dopóki nie przekodują całego programu do innego języka - nie będzie.
Możesz tak po krótce wyjaśnic o co w tym chodzi albo chociaż powiedzieć w jakim języku napisany jest FL?
-
Zaś co do problemu z posta, ja miałem identyczne kłopoty z E-MU na USB i udało mi się zamienić ją na kartę PCI 1212m i po kłopocie, latencja 7ms!
Pozdrawiam.