Ktoś na Allegro wystawił ten soft. Czy koledzy może się orientują, co to za cudo? Waży sporo (28 GB), ale poza tym nic o nim nie wiem.
Sample Logic Morphestra
Re: Sample Logic Morphestra
http://www.samplelogic.com/morphestra.html
Z nagrań orkiestrowych zrobili sporą bibliotekę wszelkiego rodzaju elektronicznych (mniej lub bardziej) brzmień. Pady, atmostfery, stingery, arpegiatory, rytmiczne wypełniacze itp. Są znani z tego rodzaju samplowania.
Trochę w tonie Omnisphere, ale pod Kontakt i o nieco innym zabarwieniu.
- Piotr
- Soundscape
- Kontakt:
Osobiście już trochę używam tych banków i muszę przyznać, że bardzo mi pasują. Moim zdaniem firmie Sample Logic cały czas udaje się tworzyć coraz to bardziej oryginalne brzmienia, którymi prawie zawsze zapełniają pewną lukę na rynku tego typu bibliotek. Bardzo fajnie się też sprawdzają te dźwięki jeśli chcemy wzbogacić aranże.
Z nagrań orkiestrowych zrobili sporą bibliotekę wszelkiego rodzaju elektronicznych (mniej lub bardziej) brzmień. Pady, atmostfery, stingery, arpegiatory, rytmiczne wypełniacze itp. Są znani z tego rodzaju samplowania.
Trochę w tonie Omnisphere, ale pod Kontakt i o nieco innym zabarwieniu.
- Piotr ...
Witam.
Nie mam niestety tej biblioteki, ale pamiętam, że kilka osób mi ją polecało. Podobno dobry zestaw do produkcji filmowych, różne tła, pady. Można posłuchać trochę brzmień na BestService.de. Z tego co wiem, to ta biblioteka jest nagrana na dysku pod usb.
Pozdrawiam,
Robert
- Soundscape
- Kontakt:
Nie mam niestety tej biblioteki, ale pamiętam, że kilka osób mi ją polecało. Podobno dobry zestaw do produkcji filmowych, różne tła, pady. Można posłuchać trochę brzmień na BestService.de. Z tego co wiem, to ta biblioteka jest nagrana na dysku pod usb.
Pozdrawiam,
Robert
Najwięcej utworów demo jest na samej stronie producenta. Ja po wysłuchaniu zawartości strony brałem w ciemno Aktualnie jest też promocja jeśli dobrze widziałem.
Co do dysku, to Morphesra jest dostarczana na HD firmy Glyph nie tylko na USB, ale i E-Sata + Firewire. Strasznie to wygodne, bo tylko wpiąć się do kompa, aktywować bibliotekę w Kontakcie i można grać. Dysk ma 160GB i bez problemu pomieści resztę bibliotek SL.
Bardzo Wam dziękuję za rozjaśnienie mi tego tematu.