Tani mikser
Poszukuje jakiegoś taniego mixera i to naprawdę taniego. Sprawa wygląda następująco:
Normalnie mam wszystko podłączone w zewnętrzny moduł od karty muzycznej, jednak nie może ona łączyć sygnałów bez użycia komputera. Czasami mam ochotę pracować bez kompa, bez czekania aż się włączy, ustawiania wszystkiego itd, po prostu odpalić instrumenty i grać.
Chciałbym aby to był najprostszy układ, który nie popsuje mi brzmienia a obsłuży 3x stereo input + wejście na efekt w tym wypadku kaoss pad 3.
Fajnie jakby tak owy mixer miał jedno wejście cyfrowe/optyczne ale nie jest to konieczne.
Przydałby się niewielkie rozmiary bo już mam trochę zagracone dookoła siebie różnymi gratami muzycznymi.
Czy szanowni koledzy mogą mi coś polecić ?
[addsig]
Re: Tani mikser
[addsig]
- Sergey_Nevone
Sprawdź Soundcrafta Compact 4 - powinien wystarczyć, jakościowo solidnie wykonanym nie szumi.
Nie polecam Behringerów, szczególnie tych tanich Xenyxów - nie popełnij mojego błedu ;)
[addsig]
- morpheus70
może coś takiego: Soundcraft Notepad 102?
[addsig]
Drogo a ciekawe jak z jakością - pewnie na poziomie behringera..
Miałem 3 małe mikserki i konsoletę cyfrowa od behringera i nie mogę powiedzieć złego słowa ani na brzmienie ani na jakość tym bardziej w takiej cenie
Przyznam szczerze ze szkoda mi inwestować 400zł w urządzenie które właściwie ma tylko sumować sygnały, żadne inne funkcje nie są mi generalnie potrzebne gdyż wyciszyć, przefiltrować mogę przed wysłaniem sygnału do mixera, jednak jeśli mam usłyszeć jakieś"zmiany" w dziękach po przejściu przez mixer to wszystko traci sens.
Pojawiają mi się myśli aby samemu zbudować sobie mixer.
[addsig]