E-mu Tracker Pre
ja wczoraj zaisntalowalem te karte (emu tracker pre usb) na swoim laptopie i jest wszystko ok, instalacja odbyla sie bezproblemu, jednak chcialbym pozostac przy cool edicie pro ale wydaje mi sie ze cool edit nagrywa maxymalnie w 48 hz, probowalem szukac i zmieniac rozne opcje w ustawieniach ale bez rezultatu, czy moze ktos wypowiedziec sie na ten temat
...
standard to 44.1 kHz... i szczerze nie wiem po co ci wiecej
Re: E-mu Tracker Pre
standard to 44.1 kHz... i szczerze nie wiem po co ci wiecej...
hmm , wydawalo mi sie ze jak ustawie jak najwiecej khz jak np 96 czy kolejne to bedzie wokal lepiej brzmial po nagraniu ale wynika z tego ze sie myle, wiec na jakie ustawienia zwrocic uwage?
panowie panika!
a wiec mam emu tracker pre usb - na dynamiku dziala dobrze - zero problemow (shure sm58)
ale teraz kupilem rode nt1-a i po przeczytaniu poprzzednich postow jestem w kropce bo nie jestem pewien czy ta karta pociagnie pojmnosciowke,
czy ma ktos mikrofon rode nt1-a z ta karta, czy sa jakies problemy?
Mam tą samą kartę. Myślę że to wina nędznych sterowników. Na dodatek nie ma dedykowanych pod windows 7. Ostatnie stery są ze stycznia 2008. To skandal. Mam siódemkę 64 bity i pamiętam że było trochę kombinacji z zainstalowaniem ich.
W 44,1 khz nie daję niższej latencji niż 8ms bo inaczej zaczyna się trzeszczenie i pykanie. Powiem Wam, że o wiele lepiej zachowuje się karta zintegrowana ze sterownikami asio4all. Człowiek płaci 500 zł i dostaje takie gówno - a te aplikacje darmowe do niczego się nie przydadzą.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik
Pracuję głownie w reasonie i problem polega na tym, że karta jakby nagle traciła połączenie, przez co dźwięk zamienia się w trzask. (?) Czasami pracuję dwie godziny i jest ok, innym razem "trzeszczy" zaraz po uruchomieniu reasona. Muszę wtedy wejść w opcje i zmienić próbkowanie (nawet na te same) i problem znika a za chwilę jest to samo (zdarza się też, że przez następną godzinę jest ok). Foobar, WMP, bez problemów (czasami tylko jest milisekundowe zacięcie (rzadko)). Zmieniałem porty, przeinstalowałem system (miałem vistę 32bit, teraz 7 64bit),
zrobiłem upgrade reasona do v5 i nic, problem pozostał. Nie wiem jak inne aplikacje ale np pod cubase tego nie zauważyłem jednak po prostu może zbyt rzadko z niego korzystam. Nie wiem co robić, karta jeszcze ma gwarancję, jednak co wy o tym sądzicie?, czy takie coś wygląda na wadę karty, czy może kompa Toshiba satellite a300 ? Do lapka podpinam też klawiaturę Korg k25
Mam te same objawy. Taka uroda tej karty a raczej jej sterowników.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik
Kurcze.... już byłem bliski kupienia tego interfejsu i tak przejrzałem wątek i się zacząłem zastanawiać, bo mam Windows 7 64-bit i nie wiem czy to będzie dobrze działać, a kart z różnego rodzaju okazjonalnymi wysypami, trzaskami, itp. mam już dosyć.
Czyli nie ma szans na stabilne działanie? Może warto wysłać do serwisu? A jak sprawa się ma pod xp? też to samo? Może ktoś się w tym orientuje?
Mam problem z kartą EMU Tracker Pre.
Przeczytałem sporo wątków na tym forum, lecz nie znalazłem skutecznego sposobu na rozwiązanie mojego przypadku.
Próbuję pracować z ww kartą na laptopie (Acer V3-571G i5, 8GB RAM). Zainstalowany mam system Win 7 Professional 64 bit.
Zainstalowałem ze strony producenta aktualne sterowniki (niestety BETA) dla karty Tracker Pre. Instalacja sterowników przebiegła pomyślnie.
Podłączyłem kartę. Została wykryta i zainstalowana pomyślnie.
Teraz zaczynają się schody.
Próbując uruchomić jakikolwiek plik muzyczny mp3/wav nawet w Winampie komputer się zawiesza. Podobna sytuacja jest gdy próbuję uruchomić film np. ze strony internetowej – kilka sekund jest obraz bez dźwięku a następnie komputer się zawiesza.
Planowałem pracować z tą kartą używając programu Cubase lub Reaper lecz z tymi problemami nie podchodzę nawet do instalacji tych programów na moim komputerze.
Czy może ktoś mi pomóc?
Pozdrawiam