FXpansion Guru CM - problem z licencją

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Akton
FXpansion Guru CM - problem z licencją

Post autor: Akton » piątek 01 paź 2010, 08:45

W ostatnim numerze dostaliśmy prezent - wspomniany w tytule soft. Jest jeden problem: po zainstalowaniu zgodnie ze wskazówkami zawartymi w EiS próbowałem go zarejestrować (numer seryjny również bez problemu uzyskałem ze strony FX), lecz klikanie na "Launch Licence Manager", jak podpowiada instrukcja na str. 68-69, nic nie dało. Nie otworzył się żaden interface, jak napisano i w związku z tym nie można w żaden sposób uruchomić programu. Macie jakiś pomysł?

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Re: FXpansion Guru CM - problem z licencją

Post autor: OYCIECPIOTR » piątek 01 paź 2010, 09:44

u mnie to samo. sprawdzane na 2 różnych komputerach. szkoda...
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 01 paź 2010, 09:46

Cóż, Kochana Redakcjo. Czekamy :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » piątek 01 paź 2010, 09:55

Bez urazy ale wystarczyło poszukac. Niestety uruchomienie programu z licencją trzeba zrobic ręcznie. 

Put in the CM DVD disk (w tym przypadku będzie to EIS DVD)
In Explorer go to: Software\\Guru CM\\Installer\\Data_LM\\ 
Double click LicenseManager.exe

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 01 paź 2010, 10:02

...
Bez urazy ale wystarczyło poszukac. Niestety uruchomienie programu z licencją trzeba zrobic ręcznie. 

Put in the CM DVD disk (w tym przypadku będzie to EIS DVD)
In Explorer go to: Software\\Guru CM\\Installer\\Data_LM\\ 
Double click LicenseManager.exe...

Dzięki serdeczne, Arab :) Nie szukałem, gdyż zawierzyłem  szczegółowej instrukcji w EiS i nie przyszło mi do głowy, że może być inny sposób.

Oczywiście po Twoich wskazówkach wszystko jest ok :)

Redakcja

Post autor: Redakcja » piątek 01 paź 2010, 11:38

...Dzięki serdeczne, Arab :) Nie szukałem, gdyż zawierzyłem  szczegółowej instrukcji w EiS i nie przyszło mi do głowy, że może być inny sposób...

Po prostu, w procesie instalacji i autoryzacji z naszej płyty DVD nie należy wyjmować jej z napędu. Zapomnieliśmy tego dopisać, za co przepraszamy.

Jeśli jednak coś pójdzie nie tak, to prosimy skorzystać ze sposobu podanego przez kolegę Arab. Czyli wkładamy płytę do napędu (o ile instalowaliśmy go z niej bezpośrednio), uruchamiamy Guru, otwieramy na płycie katalog: Programy/Guru CM (PC_Mac)/Installer/Data_LM i uruchamiamy program LicenseManager.exe. Klikamy w nim na wpis w rubryce Status i wpisujemy numer seryjny.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Wronek

Post autor: Wronek » wtorek 19 paź 2010, 17:27

Czy da się zainstalować Guru na kompie bez połączenia internetowego? Tzn. komp. do muzy mam bez internetu.

Wronek

Post autor: Wronek » środa 20 paź 2010, 09:29

...Czy da się zainstalować Guru na kompie bez połączenia internetowego? Tzn. komp. do muzy mam bez internetu....

Powiedzcie coś, bo nie wiem czy kupić eis. A żeby kupić, muszę jechać po nią ok 30 km

Awatar użytkownika
schmaletz

Post autor: schmaletz » środa 20 paź 2010, 16:43

Mi się nie udało zainstalować bez połączenia internetowego.

[Post edytowany przez Admina w dniu 20/10/2010]

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 20 paź 2010, 17:03

...Mi się nie udało zainstalować bez połączenia internetowego...

Nie ma najmniejszego problemu z instalacją owego programu. Generalnie wystarczy tylko przeczytać ze zrozumieniem co mieliśmy do powiedzenia w naszym magazynie na temat jego instalacji. Ot i wsjo.

Jeśli ktoś ma zaś ochotę załatwić to po "swojemu", to niech pisze już na Onet. Jak dotąd tylko tam bezboleśnie przechodzą wszelakie bzdury.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ