W ostatnim numerze dostaliśmy prezent - wspomniany w tytule soft. Jest jeden problem: po zainstalowaniu zgodnie ze wskazówkami zawartymi w EiS próbowałem go zarejestrować (numer seryjny również bez problemu uzyskałem ze strony FX), lecz klikanie na "Launch Licence Manager", jak podpowiada instrukcja na str. 68-69, nic nie dało. Nie otworzył się żaden interface, jak napisano i w związku z tym nie można w żaden sposób uruchomić programu. Macie jakiś pomysł?
FXpansion Guru CM - problem z licencją
- OYCIECPIOTR
Re: FXpansion Guru CM - problem z licencją
Cóż, Kochana Redakcjo. Czekamy :)
Bez urazy ale wystarczyło poszukac. Niestety uruchomienie programu z licencją trzeba zrobic ręcznie.
Put in the CM DVD disk (w tym przypadku będzie to EIS DVD)
In Explorer go to: Software\\Guru CM\\Installer\\Data_LM\\
Double click LicenseManager.exe
...
Bez urazy ale wystarczyło poszukac. Niestety uruchomienie programu z licencją trzeba zrobic ręcznie.
Put in the CM DVD disk (w tym przypadku będzie to EIS DVD)
In Explorer go to: Software\\Guru CM\\Installer\\Data_LM\\
Double click LicenseManager.exe...
Dzięki serdeczne, Arab :) Nie szukałem, gdyż zawierzyłem szczegółowej instrukcji w EiS i nie przyszło mi do głowy, że może być inny sposób.
Oczywiście po Twoich wskazówkach wszystko jest ok :)
Po prostu, w procesie instalacji i autoryzacji z naszej płyty DVD nie należy wyjmować jej z napędu. Zapomnieliśmy tego dopisać, za co przepraszamy.
Jeśli jednak coś pójdzie nie tak, to prosimy skorzystać ze sposobu podanego przez kolegę Arab. Czyli wkładamy płytę do napędu (o ile instalowaliśmy go z niej bezpośrednio), uruchamiamy Guru, otwieramy na płycie katalog: Programy/Guru CM (PC_Mac)/Installer/Data_LM i uruchamiamy program LicenseManager.exe. Klikamy w nim na wpis w rubryce Status i wpisujemy numer seryjny.
[addsig]
Powiedzcie coś, bo nie wiem czy kupić eis. A żeby kupić, muszę jechać po nią ok 30 km

Mi się nie udało zainstalować bez połączenia internetowego.
[Post edytowany przez Admina w dniu 20/10/2010]
Nie ma najmniejszego problemu z instalacją owego programu. Generalnie wystarczy tylko przeczytać ze zrozumieniem co mieliśmy do powiedzenia w naszym magazynie na temat jego instalacji. Ot i wsjo.
Jeśli ktoś ma zaś ochotę załatwić to po "swojemu", to niech pisze już na Onet. Jak dotąd tylko tam bezboleśnie przechodzą wszelakie bzdury.
[addsig]