Evolution
- tomsfactory
Musze kupic klawiturke. Nie jestem pianista a kolega niestety zabral mi Technicsa. Sek w tym ze nie zalezy mi na wazonej klawiaturze, bo generalnie sluzy mi ona tylko do smplerka + jakies pady. Myslalem na Evolution. 5 oktaw i 16 kontrolerow. Czy te galki rzeczywiscie dzialaja? i mozna na zywo sterowac praca np. VST?
Re: Evolution
Quote: |
|
Pewnie że działają, nie ma problemów ze sterowaniem VSTi

posiadam m.in Evolution Mk-361c i jestem z użytkowania bardzo zadowolony.16 programowalnych obrotowych kontrolerów ułatwia prace przy edycji dowolnych parametrów control change instumentów Vst i nie tylko. Jest to jedna z najlepszych ofert na rynku jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości. Inne firmy także posiadają takie sterowniki w swoich ofertach, ale przeważnie są one dużo droższe i nie oferują wiele więcej, bywa i tak że nawet mniej tzn są mniej funkcjonalne a wysoka ceny wynika z marki.
POZDRAWIAM
[addsig]
POZDRAWIAM

[addsig]
Quote: |
|
Audiofactory już zapowiedziało podwyżkę cen klawiatur firmy Evolution w związku z przejęciem jej przez M-Audio (a także w związku z wejściem na rynek nowych produktów).
Ostatnio chciałem właśnie kupić Evolution mk61c ze względu na cenę, ale nigdzie nie były dostępne ( w związku z przejęciem przez m-audio). W końcu zdecydowałem się na M-audio Radium 61, trochę drożej ale nie żałuję zakupu. 8 potencjometrów suwakowych i 8 obrotowych, 16 programów, modwheel ,etc. Nie wiem jak ma się w rzeczywistości do Evolution bo nie miałem okazji sprawdzić :(
----
P.S.
Chyba chodziło Ci o klawiaturę dynamiczną a nie ważoną.
----
----
P.S.
----
- tomsfactory
...Ostatnio chciałem właśnie kupić Evolution mk61c ze względu na cenę, ale nigdzie nie były dostępne ( w związku z przejęciem przez m-audio). W końcu zdecydowałem się na M-audio Radium 61, trochę drożej ale nie żałuję zakupu. 8 potencjometrów suwakowych i 8 obrotowych, 16 programów, modwheel ,etc. Nie wiem jak ma się w rzeczywistości do Evolution bo nie miałem okazji sprawdzić :(
----
P.S.
----
...
Mysle ze rozmowa o klawiaturach niedynamicznych nie ma w ogole sensu.
Wazona - mam na mysli prawdziwa klawiture jak np. fatar w Kurzweilu,etc.
A mnie i tak wsytarczy dynamiczny, tani, plastic
Dzieki
Audiofactory mi odpisalo ze czekaja na dostawe Evolution
----
P.S.
----
...
Mysle ze rozmowa o klawiaturach niedynamicznych nie ma w ogole sensu.
Wazona - mam na mysli prawdziwa klawiture jak np. fatar w Kurzweilu,etc.
A mnie i tak wsytarczy dynamiczny, tani, plastic
Dzieki
Audiofactory mi odpisalo ze czekaja na dostawe Evolution