Warte uwagi klawiatury MIDI - mega test organoleptyczny

Re: Warte uwagi klawiatury MIDI - mega test organoleptyczny

Zupełnie zapomniałem

Wymiary klawiszy długość/szerokość w mm:
- biały: 135/22
- czarny: 86/12
[addsig]
- Sergey_Nevone

Zupełnie zapomniałem

Wymiary klawiszy długość/szerokość w mm:
- biały: 135/22
- czarny: 86/12
...
O, Super!,
Dziękuję bardzo redakcji :), już myślałem że pomyśleliście, iż jakiś nienormalny jestem i nikt nie chce dalej prowadzić rozmowy ;) Przypadkiem zajrzałem na wszelki wypadek do tematu.
Wymiary prawie idealne jeśli chodzi o białe klawisze, czarne są zdecydowanie za krótkie :(... Może w 2 wersji zostaną wydłużone. Wciąż czekam na informacje od Music Info - polskiego dystrybutora o dacie premiery w kraju.
Raz jeszcze dziękuję bardzo!
Życzę dobrej nocy i pozdrawiam,
Nie ma za co, to drobiazg.
Mam natomiast inne, mocno ciekawsze wiadomości.
Otóż zaraz po Targach MusicMedia w Krakowie startujemy u nas z czymś, czego jeszcze chyba(?) nikt przed nami w naszym kraju nie robił. Otóż mamy wielką ochotę testować różne sprzęty wraz z Naszymi czytelnikami. Na ten cel wygospodarowaliśmy specjalne pomieszczenie w naszym Wydawnictwie.
I tak oto na pierwszy ogień pójdą właśnie klawiatury/sterowniki MIDI. To i co będziemy testować/porównywać wynika wprost z Waszych wpisów na tym forum. Uparliśmy się jednak aby były to najnowsze i najpopularniejsze obecnie modele 61-klawiszowe tych urządzeń, przy tym w cenie poniżej 2.000 zł.
I tak oto do dyspozycji będą u nas:
- AKAI MPK61, tu poza konkurencją (tylko przez to, iż akurat o to też tutaj mocno proszą forumowicze) postawimy także AKAI MPK88(!);
- CME UF 60
- Novation 61SL MkII;
- Studiologic VMK-161 Plus;
- M-AUDIO AXIOM 61, M-AUDIO AXIOM 61 v II oraz M-AUDIO OXYGEN 61 v III
- Roland A-800 PRO.
Wszystkie powyższe modele staną u nas w jednym pomieszczeniu i będzie można je testować aż do bólu. Opinie testujących posłużą jako główny materiał dla czytelników EiS (zamieścimy je w naszym magazynie). W czasie testów będą u nas aktywne on-line komunikatory GG i Skype (ten oczywista z kamerką). Konta do nich podam na forum już w przyszłym tygodniu, będą też wypisane na stałe w stopce naszego magazynu.
Więcej info co do innych, mocno konkretniejszych naszych działań w tej materii już wkrótce

[addsig]

Otóż jeśli macie jakieś konkretne zapytania co do powyższych sterowników, a nie dacie rady do nas dołączyć (w Warszawie), to piszcie śmiało tu i już teraz.
Będziemy mieć przez to wcześniej jasność (w grupie) nad czym naprawdę warto się skupić tak, aby nasze działania miały sens i dla nieobecnych ciałem forumowiczów.
[addsig]
- morpheus70
Panie Wojtku,
uważam, że to doskonały pomysł!
Przyznam, że faktycznie EiS zostanie chyba pionierem w tej konkurencji :)
pozdrawiam i czekam na wyniki testów!
Spoko, damy radę

[addsig]
- Sergey_Nevone
Super inicjatywa!...dla tych co są ze stolicy i okolic ;)
Bardzo jestem ciekaw opinii osób, które będą mieli przyjemność "testować" te wszystkie klawisze jednoczeście. Mam nadzieję że mi ułatwią wybór...Muszę się w końcu na jakiś klawisz zdecydować, bo już od ponad miesiąca nie posiadam żadnego, lecz nie jest łatwo gdzie wybór jest niemały, a i miejsc do "macania" niewiele.
Dobranoc
...Super inicjatywa!...dla tych co są ze stolicy i okolic ...
Otóż i tak, i nie. Urządzenia postoją u nas co najmniej tydzień. Przy tym zawsze można się dogadać co, jak, kiedy i dla kogo .
Nasze pomieszczenie jest już przygotowane, klawiatury też powoli zjeżdżają z całej Polski.
Ale klawiatury klawiaturami, a przy tym trzeba je też mieć na czym postawić.
Dlatego poprosiliśmy firmę Athletic o podesłanie nam kilku modeli profesjonalnych statywów i akcesorii. Będzie więc można przekonać się organoleptycznie jak i one sprawują się w bojach.
[addsig]
- Sergey_Nevone
Pozdrawiam