Reason 4 darmowy update do 5 - problemy

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Arab
Reason 4 darmowy update do 5 - problemy

Post autor: Arab » niedziela 05 wrz 2010, 13:23

Ehhh....

Kupiłem pod koniec sierpnia Reason'a 4 specjalnie, aby skorzystać z darmowego upgradu do wersji 5. Niestety polski osławiony dystrybutor Audiofactor kazał mi osobiście załatwi sprawę z otrzymaniem darmowego updatu za pośrednictwem tego formularzahttp://www.propellerheads.se/graceperiod/ Jednak jak sie okazuje dotyczy on tylko Niemiec i krajów Beneluksu. Chyba coś Panowie znów kręcą. Bo najpierw jeden każe mi wysyłać scan rachunku z allegro a następnie drugi mówi, że "Propellerhead" sami zajmują się tą promocją. Dziwne to wszystko. Poczekam na rozwój wypadków, ale proszę was o wasze wrażenia, jeśli też skorzystaliście albo próbowaliście skorzystać z tej promocji.  

Do tego okazuje się, że cena Reasona nie uległa zmianie a wersja 5 kosztuje tyle co wersja 4 czyli 659 zł. Czuje się teraz jak skończony kretyn 8)

Ryba

Re: Reason 4 darmowy update do 5 - problemy

Post autor: Ryba » niedziela 05 wrz 2010, 20:24

Ja też jestem w takiej samej sytuacji jak ty. W zeszły czwartek  wysłałem skan faktury i cierpliwie czekam co z tego wyniknie.Mam nadzieje że  sprawa zostanie załatwiona pozytywnie ,tak jak zapewniał propellerhead's

Awatar użytkownika
kuba-core

Post autor: kuba-core » niedziela 05 wrz 2010, 21:04

od początku było wiadomo, że cena bedzie taka sama

IMAO

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » niedziela 05 wrz 2010, 22:32

...od początku było wiadomo, że cena bedzie taka sama...

no wiesz ale nie wiem czy ktoś w Polsce ma już na stanie Reason'a 5. A może się mylę?
[addsig]

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » wtorek 07 wrz 2010, 12:05

Wygląda na to, że cała sprawa skończyła się jednak pomyślnie. Dziś dostałem taką wiadomość:

Hello!

We have now verified that you're eligible for the grace period upgrade to Reason 5.

You can now place the order for your free upgrade in the PropShop, at http://www.propellerheads...(tutaj mój link)

Once you've logged in to your user account, a new item will be available in the shop; "Reason 5 Free Upgrade". You can also add additional items to your order, such as apparel, other software, and more.

Please note that you're very welcome to choose an alternate shipping method for faster delivery, but will have to pay for the difference in price if you decide to do so.

Best regards,

Axel Nathorst-Böös

Wybrałem opcje darmowej przesyłki. Za kuriera trzeba zapłacić 21 euro...

ODPOWIEDZ