Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
hatomek
Muse Research Receptor - problem ze startem systemu
autor: hatomek » poniedziałek 23 sie 2010, 16:37
WITAM!mam problem kupiłem na aukcji ebay urządzenie obsługujące wtyczki vst Muse Research Receptor i po wlączeniu na wyświetlaczu widnieje komunikat system initializing i tak przez 2- 3 godziny i nic więcej.To urządzenie jest w zasadzie komputerem ma możliwość podłączenia do niego monitora myszki i klawiatury obsługiwane przez system linux ma wejscia wyjścia midi in thru oraz usb w środku dysk twardy.Po podłączeniu monitora na jego ekranie nic się nie dzieje , klawiatura nie reaguje nie mogę wejść do biosa żeby zobaczyć ustawienia. Nie wiem co mam z tym zrobić czy ktoś miał styczność z tym urządzeniem i mogłby mi pomódz rozwiązać ten problem Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
[addsig]
-
richtig - Posty:845
autor: richtig » poniedziałek 23 sie 2010, 18:38
Napisz do producenta, z tego co piszesz mógł siąść dysk, płyta główna, cokolwiek. Myślę ze pomogą zdiagnozować problem
www.myspace.com/pchelki
-
hatomek
autor: hatomek » poniedziałek 23 sie 2010, 19:02
napisałem czekam na odpowiedź
-
hatomek
autor: hatomek » poniedziałek 23 sie 2010, 19:03
a ty mialeś doczynienia z tym sprzętem...
-
richtig - Posty:845
autor: richtig » poniedziałek 23 sie 2010, 23:49
Nie, więc konkretnie nie mogę pomóc. Ale jak pisałeś - jest to po prostu komputer, więc naprawa może być w razie czego dośc prosta
www.myspace.com/pchelki
-
hatomek
autor: hatomek » wtorek 24 sie 2010, 14:53
...Nie, więc konkretnie nie mogę pomóc. Ale jak pisałeś - jest to po prostu komputer, więc naprawa może być w razie czego dośc prosta...
Wyciągnąłem ram i wlożylem ponownie i to spowodowalo że coś ruszylo pojawil się obraz na monitorze mogę wejść do biosa ustawilem bootwanie na dysk twardy ale nie może znależdź systemu nadal nie wiem czy da się jeszcze uratować ten system czy czeka mnie format i stawianie linuxa nigdy tego nie robilem mam doświadczenie jedynie z windowsami
-
Janusz_M - Posty:340
autor: Janusz_M » wtorek 24 sie 2010, 17:37
...
...Nie, więc konkretnie nie mogę pomóc. Ale jak pisałeś - jest to po prostu komputer, więc naprawa może być w razie czego dośc prosta...
Wyciągnąłem ram i wlożylem ponownie i to spowodowalo że coś ruszylo pojawil się obraz na monitorze mogę wejść do biosa ustawilem bootwanie na dysk twardy ale nie może znależdź systemu nadal nie wiem czy da się jeszcze uratować ten system czy czeka mnie format i stawianie linuxa nigdy tego nie robilem mam doświadczenie jedynie z windowsami...
Na tyle co miałem kontakt z Linuksami to ich instalacja jest prosta. Pytanie brzmi czy dostaniesz tego Linuksa od producenta bo wątpie aby to była standardowa instalacja jakiejkolwiek dystrybucji.
Nie chcę ci mieszać, ale jeżeli Receptor to zwykły komputer to możesz spróbować uruchomić dystrybucje typu Live i następnie robić jakieś voodoo typu chroot i następnie uruchomić ponownie domyślny program bootujący. Ja tak robiłem kiedy miałem problem z moją instalacją (program bootujący się źle skonfigurował). Cała procedura jest stosunkowo prosta, ale nie wiem czy bym ryzykował w tym wypadku?
Pozdrawiam
Janusz M.
[addsig]
-
hatomek
autor: hatomek » wtorek 31 sie 2010, 11:58
.........Nie, więc konkretnie nie mogę pomóc. Ale jak pisałeś - jest to po prostu komputer, więc naprawa może być w razie czego dośc prosta... Wyciągnąłem ram i wlożylem ponownie i to spowodowalo że coś ruszylo pojawil się obraz na monitorze mogę wejść do biosa ustawilem bootwanie na dysk twardy ale nie może znależdź systemu nadal nie wiem czy da się jeszcze uratować ten system czy czeka mnie format i stawianie linuxa nigdy tego nie robilem mam doświadczenie jedynie z windowsami...
Na tyle co miałem kontakt z Linuksami to ich instalacja jest prosta. Pytanie brzmi czy dostaniesz tego Linuksa od producenta bo wątpie aby to była standardowa instalacja jakiejkolwiek dystrybucji.
Nie chcę ci mieszać, ale jeżeli Receptor to zwykły komputer to możesz spróbować uruchomić dystrybucje typu Live i następnie robić jakieś voodoo typu chroot i następnie uruchomić ponownie domyślny program bootujący. Ja tak robiłem kiedy miałem problem z moją instalacją (program bootujący się źle skonfigurował). Cała procedura jest stosunkowo prosta, ale nie wiem czy bym ryzykował w tym wypadku?
PozdrawiamJanusz M....
Dzięki za wasze wszelkie sugestie udalo mi sie uporać praktycznie ze wszyskim co mnie drażnilo sprzęt działa bez zarzutu wtyczki również ale mam takie pytanie czy nie orintuje się ktoś czy wirtualne programy z native instruments komplete 6 albo 7 są kompatybilne z Muse Receptor - Rev C - 2GB Ram - Most Recent 1.7.20080616 System Software