Maksymalna kompresja z uniknięcięm "harsh-u"
http://soundcloud.com/cocacolumbia i utwór Greg Access - Live it up ( Coca Columbia Remix )...
Troche pytanie OT.
Czy poczatki kolejnych fraz w tym miksie były celowo ustawione z taką zegarmistrzoską precyzją co 30 (15) sekund czy taki był oryginał tych loopów?
...
Czysty przypadek. Po prostu jak robię numery i buduje aranżacje to gaszę monitor i na słuch decyduje kiedy coś powinno się zacząć a coś skończyć. Poza tym nie korzystałem z loopow ( i jak tylko mogę staram się tego unikać ) tylko z syntezatorów więc sam decydowałem o długości. Z oryginału użyłem tylko wokalu no i na bazie orginalnej melodii napisałem swoje.
Re: Maksymalna kompresja z uniknięcięm "harsh-u"
...Oto daje przykład mojego remiksu i powiedz czy o taka kompresje Ci chodzi ?
http://soundcloud.com/cocacolumbia i utwór Greg Access - Live it up ( Coca Columbia Remix )...
Niedokładnie o to mi chodzi... Mam na myśli raczej taką kompresję jaką wykorzystują Crookersi w swoich produkcjach (jeżeli mowa o housie) a szczególnie mogę podać jako przykład ich utwór "Marcus Trade - In Broken(Crookers Remix)".
A jeżeli mowa o szeroko pojętym dance , euro trance itp. to podać mogę jako przykład album Scooter-ów z 2001 roku (czyli nie taki najnowszy) "We bring the noise".
Przesłuchajcie (i obejrzyjcie) te tracki to będziecie wiedzieć toćka w toćkę co mam na myśli.
...
Niedokładnie o to mi chodzi... Mam na myśli raczej taką kompresję jaką wykorzystują Crookersi w swoich produkcjach (jeżeli mowa o housie) a szczególnie mogę podać jako przykład ich utwór "Marcus Trade - In Broken(Crookers Remix)".
A jeżeli mowa o szeroko pojętym dance , euro trance itp. to podać mogę jako przykład album Scooter-ów z 2001 roku (czyli nie taki najnowszy) "We bring the noise".
Przesłuchajcie (i obejrzyjcie) te tracki to będziecie wiedzieć toćka w toćkę co mam na myśli.
Dlaczego nie ma edycji postów? Zapomniałem dodać jeszcze jeden album który byłby doskonałym przypadkiem , także Scooter-ów a mianowicie najbardziej znany "The Stadium Techno Experience" , najbardziej znane kawałki z tego krążka to Maria i Weekend.
...
...
Dlaczego nie ma edycji postów? Zapomniałem dodać jeszcze jeden album który byłby doskonałym przypadkiem , także Scooter-ów a mianowicie najbardziej znany "The Stadium Techno Experience" , najbardziej znane kawałki z tego krążka to Maria i Weekend.
...
Klopsie drogi, sztuką jest nie kompresja na threshold -15dB tylko odpowiednia korekcja- wszystko musi siedzieć tam gdzie powinno, wtedy wystarczy odpowiednio limiterem "pierdyknąć" i voille'a!
Klopsie drogi, sztuką jest nie kompresja na threshold -15dB tylko odpowiednia korekcja- wszystko musi siedzieć tam gdzie powinno, wtedy wystarczy odpowiednio limiterem "pierdyknąć" i voille'a!...
BARDZO DOBRZE NAPISANE !!!
No cóż , mogę powiedzieć że akurat z korekcją jestem za pan brat... 80% czasu który poświęcałem na naukę mixu spędzałem właśnie dłubiąc w korektorach.
Wiem że w tym trudno osiągnąć wysoki poziom ale moja wiedza o korekcji jest że tak powiem "wystarczająca" do tego typu muzyki.
Osiągnąłem mniej więcej odpowiedni efekt (zbliżony do tego o który mi chodziło) przy pomocy wtyczki z darmowej paczki antress która dobrze i szybko "spłaszcza" sygnał.