Mam clavie nord lead 3 w charakterze klawiatury sterujacej
ale nie chce aby mi sie ten instrument zuzyl bo jest w idelanym stanie, a ma tendencje do wycierania farby
w okolicach pitch sticka
wiec chcialbym kupic jakas inna klawiature sterujaca
tylko ze tak przyzwyczailem sie do tego pitch sticka, ze normalnych pitch benderow juz nie chce
czy jest szansa ze dostane cos podobnego w jakiejs klawiaturze sterujacej?
Klawiatura sterująca z pitch stickiem jak w Clavii?
- MaxMartini
muzyk amator
Re: Klawiatura sterująca z pitch stickiem jak w Clavii?
...czy jest szansa ze dostane cos podobnego w jakiejs klawiaturze sterujacej?...
Praktycznie nie, to jest patent który Clavia bez walki raczej łatwo nie odda
Inną sprawą jest, iż akurat wróciłem z warszawskiej Giełdy Elektronicznej. Wprawdzie nie kupiłem tego, co chciałem - zwykłej anteny teleskopowej do "jamnika"(!). Za to widziałem całkiem tanie i mocno interesujące ustroje (dżojstiki) do sterowania modelami latającymi pracujące w płaszczyznach X/Y (ze sprężynowym powrotem do punktu neutralnego).
Powiadają, że mądrej głowie dość dwie słowie
[addsig]
Praktycznie nie, to jest patent który Clavia bez walki raczej łatwo nie odda

Inną sprawą jest, iż akurat wróciłem z warszawskiej Giełdy Elektronicznej. Wprawdzie nie kupiłem tego, co chciałem - zwykłej anteny teleskopowej do "jamnika"(!). Za to widziałem całkiem tanie i mocno interesujące ustroje (dżojstiki) do sterowania modelami latającymi pracujące w płaszczyznach X/Y (ze sprężynowym powrotem do punktu neutralnego).
Powiadają, że mądrej głowie dość dwie słowie

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Jeżeli boisz się jedynie o starcie farby to może pomyśl o jakiejś nakładce/nalepce w okolicach pitcha?
Co do joysticków - z mojego (małego) doświadczenia wiem, że chodzą one zazwyczaj o wiele lżej niż pitch w clavii, więc nie wiem czy będą one dobrym zastępstwem.
Co do joysticków - z mojego (małego) doświadczenia wiem, że chodzą one zazwyczaj o wiele lżej niż pitch w clavii, więc nie wiem czy będą one dobrym zastępstwem.
www.myspace.com/pchelki
...Jeżeli boisz się jedynie o starcie farby to może pomyśl o jakiejś nakładce/nalepce w okolicach pitcha?
Co do joysticków - z mojego (małego) doświadczenia wiem, że chodzą one zazwyczaj o wiele lżej niż pitch w clavii, więc nie wiem czy będą one dobrym zastępstwem....
Wszystko to prawda.
Rzecz jednak w tym, iż jestem w stanie wyobrazić sobie takiego sticka w wykonaniu amatorskim jako samodzielny element (jeden do jednego). Szczerze mówiąc chyba sam też się tym zainteresuję, bo od dawien dawna mocno podoba mi się ten patent Clavii. Akurat przeróżnych sprężynek z demobilu wszak jest Ci u nas pod dostatkiem, a przynajmniej na Giełdzie Warszawskiej (ul. Batorego - sobota/niedziela)
[addsig]
Co do joysticków - z mojego (małego) doświadczenia wiem, że chodzą one zazwyczaj o wiele lżej niż pitch w clavii, więc nie wiem czy będą one dobrym zastępstwem....
Wszystko to prawda.
Rzecz jednak w tym, iż jestem w stanie wyobrazić sobie takiego sticka w wykonaniu amatorskim jako samodzielny element (jeden do jednego). Szczerze mówiąc chyba sam też się tym zainteresuję, bo od dawien dawna mocno podoba mi się ten patent Clavii. Akurat przeróżnych sprężynek z demobilu wszak jest Ci u nas pod dostatkiem, a przynajmniej na Giełdzie Warszawskiej (ul. Batorego - sobota/niedziela)

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS