Siema. Nosze się z zamiarem kupna MPC1000 po okazyjnej cenie ale jeszcze w wersji v1(niebieska obudowa i czerwone boki) ponoć w tej wersji sypią się pady mój problem polega na tym ze sprzedawca nie potrafi określić czy pady były wymieniane na te poprawione bo jest już drugim właścicielem mpcetki ale twierdzi ze wszystko chodzi mu ok. zastanawiam się czy da się jakoś wizualnie ocenić czy te pady są wymienione, może po kolorze? Ewentualnie jeżeli nie są wymienione to ile wyniesie mnie kupno nowych w razie awarii i gdzie je mogę kupić najtaniej, problem montażu mam z głowy bo zrobię to sam. Jeszcze jedno pytanie sprzęt będę odbierał osobiście na co musze zwrócić uwagę przy kupnie?
MPC1000 i kupno nowych padów
- kannabinolll
- morpheus70
Re: MPC1000 i kupno nowych padów
Musisz sam sprawdzić przy odbiorze czy pady mają odpowiednią dynamikę. Nie ma możliwości stwierdzenia po wyglądzie czy są OK czy też nie. No chyba, że są widocznie przypalone, ogryzione itp. :) Miałem niebieska wersję i faktycznie pady są nędznej trwałości, mi padły dwie sztuki. Z tego co wiem można wymienić pojedyńcze sensory lub wymienić cały set. Audiostacja chce za taki zestaw ok. 600zł. plus 150zł. wymiana. Pytałem o to ok. miesiąc temu. Na dodatek nie posiadają padów w servisie i musieliby extra sprowadzać je dla Ciebie. Termin ok. 2 tygodni i robią to bardzo niechętnie. Raczej sugeruja byś pady kupił we własnym zakresie. Problem w tym, że w europie raczej ich nie kupisz, szukałem w necie ale nie znalazłem, może źle szukałem, więc zostają Stany np. tu masz linka: http://www.mpcstuff.com/akai--mpc-1000-pad-set--new-version-pad-fix-upg.html możesz tez poszukać na ebayu. Koszt przesyłki z USA to ok. 36 dolców. Zastanów się dobrze czy tak naprawdę Ci się opłaca kupić niebieską wersję. Nową czarną V2. z niemiecką gwarancją i z podobno poprawionymi padami na alledrogo kupisz już za 1800zł. Często sprzedaje je jakaś niemra spod Bolesławca. Pozdrawiam
- kannabinolll

- morpheus70
Wogule to dzięki za odpowiedz a jeszcze jedno pytanko, chodzi mi o to co pytałem wcześniej na co mam zwrócić uwagę przy kupnie, wiadomo oprócz padów są jeszcze jakieś stale usterki?...
Nie ma co panikować! Jeśli pady są w dobrym stanie, to w czym problem? Przypuszczam, że przy intensywnym użytkowaniu, zarówno pady w niebieskiej, czarnej czy kazdej innej wersji wcześniej czy później padną. Taki ich urok. Co do innych usterek, to sam nie miałem i nie słyszałem by ktoś miał. Akai MPC1000 to ogólnie dość udany model.
- kannabinolll