Małe domowe studio - jaki sprzęt?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
preceli
Re: Małe domowe studio - jaki sprzęt?

Post autor: preceli » wtorek 06 lip 2010, 21:39

...Natomiast nie wiem jak z E-MU 0202 USB...

Czyżby E-mu raptem wykasowało na swym serwisie wszystkie swe manuale?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Kyle

Post autor: Kyle » środa 07 lip 2010, 07:36

Czyżby E-mu raptem wykasowało na swym serwisie wszystkie swe manuale? ... 

Nie ... ale po co miałbym je czytać? E-MU 0202 USB mnie nie interesowało bo nie potrafi pracować jako samodzielny DAC ... nawet nie ma wyjść symetrycznych/zbalansowanych na monitory.

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » środa 07 lip 2010, 08:56

...

Nie ... ale po co miałbym je czytać? E-MU 0202 USB mnie nie interesowało bo nie potrafi pracować jako samodzielny DAC ... nawet nie ma wyjść symetrycznych/zbalansowanych na monitory.
...

Faktycznie, Admin wykazuje się dużą wyrozumiałością. Nawet Preceli (pozdrawiam) potraktował Cię wybitnie delikatnie. Po co Ci manual? Że niby co Cię nie interesowało? A, przeczytaj swojego pierwszego posta. Wpisz w google e-mu 0202 lub 0404, a świat się w sekundę zmieni.

O kartach E-mu, a w szczególności 0202 i 0404 oraz o mikrofonach MXL i tanich modelach RODE pisano już na tym forum tyle razy, że nie zdziwiłbym się jakby ze 20 osób z tego tematu pisało doktorat. Najgorsze jest to, że zdawane pytania są wciąż te same...
Panie admin, kończ Wać... zanim temat znowu nie pójdzie w kierunku kolejnego wyboru mikrofonu, odsłuchów, jaki wybrać komputer, kabelki itd...

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Radomir

Post autor: Radomir » środa 07 lip 2010, 10:44

Ja dodam jedynie, że najlepsze i tak będzie gdy przyjdzie się koledze zmierzyć z konfiguracją PatchMixa:)

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » środa 07 lip 2010, 11:37

...Pozwolę sobie przytoczyć pewne zdanie wykładowcy od elektroakustyki. 
Kiedy mieliśmy pierwszy wykład, każdy się przedstawiał i mówił czym się zajmuje itd. Kiedy już każdy to zrobił i 3/4 osób powiedziało że ma studio prfesor powiedział:
"...no tak, mają komputery i wydaje im się że to studio"
Wiele ludzi chyba nie za bardzo ma pojęcie co znaczy mieć studio, nawet domowe. To nie tylko posiadanie komputera i karty muzycznej.
...

heh... Pomimo że posiadam trochę hardware'u nie zgodzę się z tobą.

W przypadku gdy ktoś inwestuje w samplery, syntezatory czy procesory dynamiki w wersji soft. nie ma prawa nazywać tego domowym studiem??

sory za offtop.

Kyle

Post autor: Kyle » środa 07 lip 2010, 11:39

...
...

...

Faktycznie, Admin wykazuje się dużą wyrozumiałością. Nawet Preceli (pozdrawiam) potraktował Cię wybitnie delikatnie. Po co Ci manual? Że niby co Cię nie interesowało? A, przeczytaj swojego pierwszego posta. Wpisz w google e-mu 0202 lub 0404, a świat się w sekundę zmieni.

O kartach E-mu, a w szczególności 0202 i 0404 oraz o mikrofonach MXL i tanich modelach RODE pisano już na tym forum tyle razy, że nie zdziwiłbym się jakby ze 20 osób z tego tematu pisało doktorat. Najgorsze jest to, że zdawane pytania są wciąż te same...
Panie admin, kończ Wać... zanim temat znowu nie pójdzie w kierunku kolejnego wyboru mikrofonu, odsłuchów, jaki wybrać komputer, kabelki itd...
...

Zacytuj ten mój "pierwszy post", albo naucz się czytać kto co pisze ... Preceli to samo.

Emce

Post autor: Emce » środa 07 lip 2010, 12:22

Ok ok poczytam sobie ten FAQ, ale jeszcze mi powiedźcie jedną rzecz. EMU 0404 jest za około 450zł a EMU uSB za około 800, to po co mam kupować USB za 800, jak mogę kupić wtej cenie kartę wbudowaną w kompa. Bardzo mało jest info o karcie EMU 1212m PCIe, a takową znalazłem w cenie ok.750, i tyle właśńie mam na kartę. Proszę o jakieś opinie na ten temat, bo praktycznie mi się spieszy i już mam jechać po kartę a nie wiem do tej pory po którą;/ nie ma innych EMU w cenie ok.700.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 07 lip 2010, 12:43

Emce , rozczarowales mnie ;(

nawet nie chcialo Ci sie sprawdzic jakie sa roznice w emu 0404 na pci a na usb (pomijajac ze zerknales na cene)

Emce

Post autor: Emce » środa 07 lip 2010, 12:56

...
Emce , rozczarowales mnie ;(

nawet nie chcialo Ci sie sprawdzic jakie sa roznice w emu 0404 na pci a na usb (pomijajac ze zerknales na cene)
...

Ja pierdzielę tylko że siedzę na necie już z tydzień i czytam czytam i czytam, a zanim zacznę czytać to szukam szukam i szukam... Akurat nie łatwo cokolwiek znaleźć konkretnie na temat, ale ok, szukam ... <krzyk>

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 07 lip 2010, 13:05

spokojnie, ale czego szukasz? roznic pomiedzy pci a wersja usb? nie mozesz znalezc?
niedawno dokonales dobrego wyboru, co sklonilo ci do dalszych poszukiwan?
:))

ODPOWIEDZ