Słuchawki Tonsil sd-501
Tworze muzyke i wpadly mi ostatnio w ręce sluchawki Tonsil sd 501. Chciałym się dowiedzieć coś o parametrach tych słuchawek oraz użyteczności w amatorskim studiu domowym , szczegolnie do masteringu i miksu. Może ktoś z was używa tych słuchawek . Z góry dzieki za informacje

Amatorsko tworzę muze
Re: Słuchawki Tonsil sd-501
...Tworze muzyke i wpadly mi ostatnio w ręce sluchawki Tonsil sd 501. Chciałym się dowiedzieć coś o parametrach tych słuchawek oraz użyteczności w amatorskim studiu domowym , szczegolnie do masteringu i miksu. Może ktoś z was używa tych słuchawek . Z góry dzieki za informacje
...
- impedancja = 600 Ohm
- skutecznosc = 102 dB/mW
- moc maksymalna = 250 mW
- napiecie maksymalne = 12,2V
- zakres odtwarzanych czestotliw. = 20 - 20 000 Hz
- wspólczynnik zawartosci harmonicznych = <1%
swego czasu byly to najlepsze polskie sluchawki a zarazem najlepsze jakie mozna bylo dostac w sklepach - ale to bylo za starego dobrego ustroju

- impedancja = 600 Ohm
- skutecznosc = 102 dB/mW
- moc maksymalna = 250 mW
- napiecie maksymalne = 12,2V
- zakres odtwarzanych czestotliw. = 20 - 20 000 Hz
- wspólczynnik zawartosci harmonicznych = <1%
swego czasu byly to najlepsze polskie sluchawki a zarazem najlepsze jakie mozna bylo dostac w sklepach - ale to bylo za starego dobrego ustroju
Ja osobiście używam sd426, takie dziś sprzedają bo sd501 juz wycofali. kosztują teraz 169zł to nie dużo jak za dobre słuchawki.
Godne polecenia!
[addsig]
Godne polecenia!
[addsig]
Ja też polecam Tonsile Sd 426, w takiej cenie nie znajdziesz lepszych.
Ja używam tych słuchawek i to dość często. Mają jedną wadę - nie są za bardzo wygodne, po parogodzinnym słuchaniu bolą uszy :(
Poza tym są bez zarzutu. Mam w domu kilka innych par, także tonsile sd426, ale zdecydowanie wole 501 (pewnie z tego powodu , ze wole sluchawki zamknięte).
Pozdrawiam,
Jasiek
Poza tym są bez zarzutu. Mam w domu kilka innych par, także tonsile sd426, ale zdecydowanie wole 501 (pewnie z tego powodu , ze wole sluchawki zamknięte).
Pozdrawiam,
Jasiek