Uszanowanie!
Problem tyczy się eksportu ścieżek (mixdown'u) w Cubase SX 3. Po wyeksportowaniu sesji do mp3 albo wave słychać w niej trzaski przypominające dropy - krótkie, wysokie, jak przy przerwaniu kabla (czy jakoś tak:).
* Same ścieżki były już chyba milion razy przesłuchane jedna po drugiej, w Cubase i w innych Reaperze. Nie ma w nich żadnych dropów, nieczystości, trzasków etc.
* Wspomniane trzaski pojawiają się w losowych miejscach, za każdym razem w innych i jest ich wystarczająco dużo, żeby dostawać torsji.
* Obróbka jest na laptopie już bez żadnych urządzeń dodatkowych, kart zewnętrznych etc.
* Przy przesłuchiwaniu mixu w Cubase nie dzieją się żadne cuda-wianki, wszystko hula jak należy.
* Procesor nie jest prawie w ogóle obciążony, nie tykam lapa przy eksporcie.
* Wszystkie wtyczki są legalne, rejestrowane: AmpegSVX, reacomp, raegate i reaeq, PSPmixpresor2 i PSPmixsaturaor2, Classic Compresor, SPITFISH. Na sendach mam SIR1 i TAL-DUB. Na sumie Ozone 4. Próbowałem je przełączać na 'standby' i generować ponownie mixdown. To samo.
* Wcześniej się tak nie działo, z sesjami innych zespołów się nic nie dzieje.
Nie znam interakcji wtyczek ze sobą, nie mam też pomysłu co to może powodować. Macie może szanowni Państwo pomysł co to może powodować?