Ableton 8 - problemy z wtyczkami

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
pepex
Ableton 8 - problemy z wtyczkami

Post autor: pepex » piątek 11 cze 2010, 23:15

witam

mam problem i proszę o pomoc.Niedawno zainstalowalem abletona 8 na systemie Windows 7 i praktycznie za kazdym razem kiedy wgrywam wtyczke do foldera VST plugins i pozniejszym odpaleniu wtyczki w abletonie wyskakuje komunikat
,,can't load SE PLUGIN:The specified module could not be found.File C:\\Program Files\\Vstplugins\\HahahaCS01IIV2\\PatchMemory.sem.''

O co może chodzic?Proszę o pomoc.
[addsig]
kocham muzykę i jej tworzenie.tyle

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Ableton 8 - problemy z wtyczkami

Post autor: DJOZD » sobota 12 cze 2010, 10:13

... witam

mam problem i proszę o pomoc.Niedawno zainstalowalem abletona 8 na systemie Windows 7 i praktycznie za kazdym razem kiedy wgrywam wtyczke do foldera VST plugins i pozniejszym odpaleniu wtyczki w abletonie wyskakuje komunikat
,,can't load SE PLUGIN:The specified module could not be found.File C:\\Program Files\\Vstplugins\\HahahaCS01IIV2\\PatchMemory.sem.''

O co może chodzic?Proszę o pomoc. ...

Na początku upewniłbym się czy podany plik  PatchMemory.sem  rzeczywiście znajduje się w miejscu na dysku w powyżej podanej ścieżce dostępu. 

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » sobota 12 cze 2010, 11:44

... witam

O co może chodzic?Proszę o pomoc. ...

Nie wiem, czy masz 32-bitową, czy 64-bitową wersję Win7, ale jezeli jest to wersja 64-bitowa:

Przypuszczam, że wtyczka HahahahaCS01IIV2 zainstalowała się w katalogu "Program files (x86)" bo jakoś nie sądzę, by była to wersja 64-bitowa, a tylko te instalują się w katalogu "Program files". Z kolei twórca wtyczki pewnie w kodzie gdzieś zaszył na twardo, że bank barw (Patch Memory) jest pod ścieżka znaną z 32-bitowych sys. operacyjnych (Program files), co mogło doprowadzić do tego, że wtyczka nie widzi pliku PatchMemory.sem. Znajdź plik na dysku (pewnie w miejscu instalacji wtyczki, np. "C:\\Program Files (x86)\\Vstplugins\\HahahaCS01IIV2\\"), możesz spróbować go przegrać do lokalizacji podanej w komunikacie i zobaczyć, czy to zadziała.

pepex

Post autor: pepex » sobota 12 cze 2010, 13:36

wtyczki ,które sciągam nie mają instalki tylko plik dll,ktory odrazu wgrywam do  folderu vstplugins. .

wersję windowsa mam 32 bitową 

[addsig]

pepex

Post autor: pepex » sobota 12 cze 2010, 22:12

pomóżcie mi.prosze,to jest naprawde irytujace kiedy sie sciaga wtyczke a ona nie chce dzialac

Awatar użytkownika
htohgrom

Post autor: htohgrom » sobota 12 cze 2010, 22:25

To się zdarza Abletonowi. Musisz uruchomić go jako administrator lub trzymać wtyczki w miejscu do którego normalny uzytkownik ma pełne prawa dostępu (czyli nie w Program Files).

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 13 cze 2010, 10:43

...

pomóżcie mi.prosze,to jest naprawde irytujace kiedy sie sciaga wtyczke a ona nie chce dzialac
...

------------------------------

napisz do producenta wtyczki, na pewno pomoze
[addsig]

ODPOWIEDZ