audiophile 2496

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
siemasiema
audiophile 2496

Post autor: siemasiema » niedziela 06 cze 2010, 09:47

Przeszukując forum nie trafiłem na podobne pytanie więc ..

mój problem polega na tym, iż podczas nagrywania wokalu nie słysze siebie w słuchawkach. Próbowałem zmienićto w panelu ustawień m-audio, w zakładce 'patchbay/router', lecz wszystko na nic. Jedyny 'postęp' w zmianach ustawienia to że słyszalem wokal, lecz podkładu już nie.

Jest to wina jakiśustawień w tym panelu, czy może bezpośrednio w programie rejestrującym( cooledit)?

pozdrawiam.

larrymullen

Re: audiophile 2496

Post autor: larrymullen » niedziela 06 cze 2010, 18:45

Poszukaj na torze ścieżki audio w programie, w którym nagrywasz ikonki głośniczka, która oznacza odsłuch kanału.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 07 cze 2010, 13:37

Jest to wina jakiśustawień w tym panelu, czy może bezpośrednio w programie rejestrującym( cooledit)?
Jest to efekt takiej a nie innej konstrukcji karty, która nie ma wbudowanego miksera, który pozwoliłby zsumować sygnał nagrywany z odtwarzanym, po to, żebyś w odsłuchu słyszał jedno i drugie. Mając tę kartę jesteś skazany na mikser wirtualny w swoim programie.

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 08 cze 2010, 13:55

Jest to efekt takiej a nie innej konstrukcji karty, która nie ma wbudowanego miksera, który pozwoliłby zsumować sygnał nagrywany z odtwarzanym, po to, żebyś w odsłuchu słyszał jedno i drugie. Mając tę kartę jesteś skazany na mikser wirtualny w swoim programie....
A od kiedy Audiophile 2496 nie ma monitoringu sprzetowego?

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 08 cze 2010, 16:32

A od kiedy Audiophile 2496 nie ma monitoringu sprzetowego?...
Ma. Masz rację, ta karta ma monitoring, co więcej, ma mikser sprzętowy. Mój błąd.

Przepraszam za zamieszanie, nie wiem dlaczego tak skojarzyłem z dawnych czasów.

Zatem jak najbardziej jest możliwość ustawienia bezlatencyjnego odsłuchu tego co się nagrywa łącznie z tym, co się odtwarza. Wystarczy otworzyć panel kontrolny od karty i ustawić to w zakładce 1.

ODPOWIEDZ