Fireface UC - pytania

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
DrHurt
Fireface UC - pytania

Post autor: DrHurt » wtorek 25 maja 2010, 10:09

Witam, zastanawiam się nad kupnem interfejsu Fireface UC i w związku z tym mam dwa pytania..

1. Czy mogę w TotalMixie tak przekierować sygnał wokalny, żeby został nagrany na "sucho" a jednocześnie do słuchawek trafiał przepuszczony przez zewnętrzny efekt (kompresor, reverb) razem z suchym podkładem? Oczywiście chodzi mi o monitoring sprzętowy, bezlatencyjny.
2. Interfejs to dosyć drogi. Nagrywam głownie wokale i syntezatory. Czy powinienem szarpnąć się na tę kwotę czy w moim wypadku wystarczy coś tańszego? Jeśli tak to co? Do wyboru mam USB i PCMCIA. Potrzebuję min. ośmiu wejść, dobrej jakości przetworników i maksymalnej stabilności.

Pozdrawiam

IGRA_Productions

Re: Fireface UC - pytania

Post autor: IGRA_Productions » wtorek 25 maja 2010, 23:41

...
Witam, zastanawiam się nad kupnem interfejsu Fireface UC i w związku z tym mam dwa pytania..

1. Czy mogę w TotalMixie tak przekierować sygnał wokalny, żeby został nagrany na "sucho" a jednocześnie do słuchawek trafiał przepuszczony przez zewnętrzny efekt (kompresor, reverb) razem z suchym podkładem? Oczywiście chodzi mi o monitoring sprzętowy, bezlatencyjny.
2. Interfejs to dosyć drogi. Nagrywam głownie wokale i syntezatory. Czy powinienem szarpnąć się na tę kwotę czy w moim wypadku wystarczy coś tańszego? Jeśli tak to co? Do wyboru mam USB i PCMCIA. Potrzebuję min. ośmiu wejść, dobrej jakości przetworników i maksymalnej stabilności.

Pozdrawiam...

AD 1. Tak. Dla każdego z wyjść w UC możesz stworzyć niezależny submiks o dowolnych proporcjach sygnałów z fizycznych wejść i wyjść programowych.

AD 2. Interfejsy RME słyną ze stabilności. Jestem kilkuletnim, intensywnym użytkownikiem FF400 i jest niewzruszony jak skała. Przetworniki również bardzo bardzo dobre w swojej klasie.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ