Witam,
Miałem okazję posłuchać Adamów A3X, o których dystrybutorzy (i Jon Chappel) piszą wiele dobrego. Opinie są tak entuzjastyczne, że od razu pojechałem z nastawieniem, że je kupię.
Tu od razu muszę wspomnieć, że nie pracowałem do tej pory z monitorami i nie mam tu doświadczenia ani porównania. Chciałem od razu kupić coś lepszego do 2000 zet (do pomieszczenia ok. 10m2) żeby potem nie żałować i nie szukać czegoś lepszego.
Pierwsze wrażenie - trudno było mi uwierzyć, że takie małe puedłko i 4.5" woofer mogą mieć w ogóle jakiś bas. Ale ma całkiem przyzwoity. Mogłem je porównać z Rolandem DS-5 i Alesisami M1 Active MK2.
Bass w dwóch pozostałych jest miększy, wyrazistszy co jest jasne, bo monitory maja większe rozmiary. Miałem wrażenie że Adam męczą sie aby go wyprodukować, i że jest jakby "zbity". Mają jednak pełniejszą scenę w zakresie średnich i wysokich tonów. Aha, słuchałem tylko jednego monitora. Może przy dwóch wrażenie byłoby lepciejsze.
Bardzo chciałbym poczytać opinie kogoś, kto używa monitorów od jakiegoś czasu i umie ich słuchać i kto porównałby Adamy do innych w podobnej cenie (do ok. 2000).
Pozdrawiam,
cornel