Serwis Akai - W-wa, ul. Dolna

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Drexciyan
Serwis Akai - W-wa, ul. Dolna

Post autor: Drexciyan » piątek 07 maja 2010, 01:43

Witam,

Czy ktoś korzystał z usług tego serwisu? Jak się ma jakość usług w relacji do cen? No i w końcu jak oceniacie fachowość, podejście pracownika. Jak wiadomo trudno znaleźć nawet w tak dużym mieście jak Warszawa, fachowca który rzetelnie się zajmie sprzętem pro-audio, a bywa i tak że urządzenie wraca w gorszym stanie niż było przed "naprawą". Liczę na opnie z waszej strony. Swoją drogą warto byłoby stworzyć bazę punktów serwisowych wraz z opisem specjalizacji i opiniami klientów.

Drexciyan

Re: Serwis Akai - W-wa, ul. Dolna

Post autor: Drexciyan » poniedziałek 10 maja 2010, 19:06

ponawiam pytanie..

Awatar użytkownika
MUSICTOOLZ

Post autor: MUSICTOOLZ » środa 12 maja 2010, 11:28

...ponawiam pytanie..... 

Cześć,

kilka lat temu interesowałem się tematem, i byłem w tym serwisie. Okazało się, że człowiek, który tam pracuje, kompletnie nie zajmuje się działką pro audio, dj czy jakąkolwiek inną, powiązaną z linią produktów AKAI służących do produkcji muzyki. Serwis ten raczej dotyczy magnetofonów i tym podobnych sprzętów - tak wywnioskowałem z rozmowy. Nie wiem też, czy jest on w jakiś sposób supportowany przez producenta.

Najlepszym rozwiązaniem w zakresie naprawy sprzętu AKAI jest zgłoszenie się do dystrybutora, czyli Audiostacji, albo do sklepu, w którym kupiłeś sprzęt - a wtedy sklep skontaktuje się z dystrybutorem. Audiostacja ma dostęp do oryginalnych części, materiałów, schematów - czyli dysponuje tym wszystkim, czym autoryzowany dystrybutor dysponować powinien.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Dziękuję i pozdrawiam,

Konrad

[addsig]
konrad@musictoolz.pl

www.musictoolz.pl

Drexciyan

Post autor: Drexciyan » czwartek 13 maja 2010, 00:24

Dzięki za komentarz. Serwis który wymieniłem w temacie jest powiązany z Akai, aczkolwiek osobiście nie posiadam urządzeń tej firmy. Po prostu szukam wszechstronnego rzetelnego i przede wszystkim uczciwego fachowca który rozwiąże problemy związane z usterkami, a ze sprzętu mam sporo i w dodatku starej daty jestem zmuszony chcąc nie chcąc korzystać z usług 'naprawiaczy'. Obiło mi się o uszy ze temat sprzętu studyjnego, do produkcji nie jest obcy człowiekowi który tam pracuje i dlatego chciałem na forum uzyskać bliższe informacje. Jeśli ktoś korzystał z usług tego lub innego warszawskiego serwisu i był zadowolony z usług proszę o info i namiary.

ODPOWIEDZ