Witam,
Ciekawa sprawa, kupiłem nowiutki interfejst USB E-mu 0202 przekonany o tym, ze tu bede mógł sobie popracować komfortowo z wtyczkami VST, a tu niemałe zdziwienie. Otóz musiałem wrócić z ABLETONA do FL, bo na tym pierwszym nie specjlanie dało sie pracować. Ten drugi z koleji sprawiał początkowe wrazenie lepszego komfortu pracy, a teraz najwyczajniej w swiecie rozkłąda mi sie ;-(
Zrobiłem mły test, zeby się zorietnować czy to tylko moje precepcyjne wrazenie, czy moze i liczby cos wykazą i owszem. PRzy przełaczeniu sterownika z ASIO E-mu 0202, na Podstawowy sterownik dzwięku nasepuje spadek zuzycia mocy (wg Fruity Loopsa) o 6-8 %!!! Zaraz, zaraz cos mi tutuaj nie gra. Nie dość, ze mam wydajnijeszego laptopa, więcej ramu lepszy interfejs to subiektywnie pracauje się gorzej niż na moim zestawie komputerowym sprzed 5 lat!! (athlon Barton 2500+, 1 GB ramu_ Audigy2)
Powiedzcie mi jedno jak weryfikować, który kompotenent elemenet mojego muzycznego zestawu tutuaj nawala, zeby porawić wydolność komfortu pracy.
Moja konfiguracja:
FL 9 + VST
USB E-mu 02020
Firmware 8.04
Drivers version 6.00.01.0001
Win XP SP2
4 GB Ram
DualCore 2,2 Ghz
Dysk 250 5400 obr
Sterowniki ASIO 4ALL V 2.10 beta 1
Pozdrawiam
Sfrustrowany RN