Witam.
Mam Rolanda Fantoma X. Brzmienia perkusyjne mnie tam rozczarowują (może nawet nie chodzi o brzmienia, ale o sam ich...'mastering'). Mam za to pełno "wzorcowych" (dla mnie) zestawó perkusyjnych na komputerze w formacie plików SF2.
Czy jest możliwość 'zadaptowania' tych plików do formatu ww. syntezatora (ale tak żebym nie musiał mozolnie rozbijać całego banku na poszczególne WAVy, a potem to wszystko powtarzać tylko w drugą stronę i sklejać zestaw w syntezatorze ?
Na razie znalazłem informacje, że jest programowy edytor Patch/brzmień pod Rolanda Fantoma X, który 'kopiuje' bezpośrednio zestawy w formacie AKAI (s5000). Z drugje strony znalazłem też osobny program, który zamienia SF2 na AKAI (s7000/9000), ale...ten program Fantoma potrafi czytać AKAI tylko bezpośrednio z płyt CD w formacie AKAI( ?) i nie można tak po prostu wskazać plików na dysku itd.
Czy ktoś orientuje się czy można w miarę bezpośrednio przekonwertować pliki SF2 do plików brzmień (patch lub zestawu perusyjnego) do Fantoma X ?