Aż zrobiło mi się żal ludzi z musictoolz i audiostacji jeżdzacych do roboty fiatami 125p.
Zazdrość? Poza tym przykład MusicToolz jest kompletnie nie trafiony - to firma o szczególnym profilu. A prowadzenie działalności na polskim - uboższym - rynku wiąże się niestety niejednokrotnie z wyższymi kosztami. Nawet jak w niemieckim sklepie coż jest za 1000 zł, to niemiecki sklep ma niższą cenę zakupu i zarabia więcej. A ma tą niższą cenę, bo więcej sprzedaje i ma lepsza pozycję przetargową w rozmowach z producentami i dystrybutorami. Więc kupuj w Niemczech. I wzmacniaj niemiecki rynek, żeby był jeszcze silniejszy.
Nie, to Polak jest mądrzejszy. No bo kto wymyślił że gospodarka rynkowa jest super dopóki u konkurencji nie jest taniej. Wtedy mozna owinać się w narodową flagę, zacząć bić w bęben patriotyzmu i wkręcać poczucie winy u tych co nie kupują u NAS.
Nie zauważyłeś, że w Polsce można kupić sprzęt w podobnych cenach? I nawet jeśli coś kosztuje w Polsce ciut drożej, to bęben patriotyzmu jest w tym miejscu wskazany. Poznaj mentalność naszych sąsiadów.
Groover, do tej pory w Twoich postach znajdowalem rzeczy które mogłyby być wzorcowym przykładem wyważonych, popartych dobrymi argumentami opinii, ale ten post taki nie jest.
A ja myślę, że mój post jest bardzo wyważony.
Życzę wszystkim pogodnego, pracowitego dnia nie wykorzystanego w całości na przepychanki na forum :),
więc mój post postrzegasz jako przepychankę na forum? Ależ spłyciłes problem. Po prostu go nie dostrzegasz. Problemu.
Pozdro
Groover