ADAM A3X, A5X, A7X i A8X - chcesz posłuchać?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: ADAM A3X, A5X, A7X i A8X - chcesz posłuchać?

Post autor: matiz » poniedziałek 12 kwie 2010, 12:00

moze dzieki temu realizatorzy po 25-30roku zycia nie udusza dodawaniem nadmiernej ilosci "powietrza" ludzi młodszych, dziatwy, kaczek, kotów i psów

Nie ma szans, mp3 tnie na 17k

ja slysze liniowo do ok. 17 khz (po wakacjach na wsi moze do 18khz bm dojechal) - jak mam problem z zatokami to nawet mniej.

Mysle, ze to malo prawdopodobne... Raczej sporo nizej...

System forum jest tragiczny - nie moge wylaczyc kursywy w mojej odpowiedzi.

FIRE

Post autor: FIRE » poniedziałek 12 kwie 2010, 12:05

...Nic bardziej mylnego. Miałem w porównaniu bezpośrednim A7 i APSy i powiem jedno..., jak szybko rozpakowałem APSy, tak tez szybko je spakowałem. Na tym nie da sie pracować - tak, dokładnie..., nie da sie pracować!!!
Jasne. Szkoda, że nie wiedzą o tym Jacek Gawłowski i Marek Biliński, i wielu innych zawodowych muzyków i producentów, którzy ich używają. Co za lamerzy. Powinni spytać genialnego ucha o nicku "Fire", który w ciągu paru senkund potrafił ocenić. Pewnie przez szybę w sklepie ...

I jeszcze jedno, jeśli Ty nie słyszysz różnicy w średnicy między A7 a APSami, to nie mam więcej pytań, i kibicuj tym których wymieniłeś.

PS: Szkoda ze Timbeland nie pracuje na APSach, a może sie mylę? Może jednak pracuje?{#śmiech}

FIRE

Post autor: FIRE » poniedziałek 12 kwie 2010, 12:28

...
na przyszłość jesli mowa o monitorach a nie zestawach hi-fi nie pakuj ich tak szybko du pudełka, pierwsze wrażenie może być czesto mylące. W przypadku monitorów nie tyle liczy sie ich brzmienie co wyniki pracy realizatora. Dla przykładu: NS 10 yamahy- tyle sie złego o nich mówiło ale od czasu jak na nich pracuję to mixy zaczynają ładnie sie kleić, więc może i w przypadku aps'ów wypadałoby dłużej na nich popracować.

Pozdrawiam...

Ależ Kolego, ja to powiedziałem ot tak, w przenośni. Doskonale o tym wiem, że nie da się opanować brzmienia monitorów w ciągu kilku minut, dni, a nawet miesięcy. Oparłem swoje wrażenie na tym co usłyszałem jak po raz pierwszy odpaliłem A7, a tym, po odpaleniu APSów. Na APSach nie mogłem usłyszeć i wyłapać w miksach tego, co na A7 miałem jak na dłoni. To samo tyczy sie S2.5A. Adam to jest jednak Adam i po co mam chwalić coś co nie jest tak do końca tak rewolucyjne jak to opisuje Kolega MB - szkoda ze nie napisał że jeździ dziś Poldkiem, bo to nasze autko. APS to przereklamowana marka i tyle, co da sie usłyszeć w różnych krajowych produkcjach, a to że ktoś tam znany sie wypowiedział ze na nich pracuje, nic nie znaczy – a może jednak znaczy? Tak…, znaczy... i to wiele, ale nie można o tym głośno mówić.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 12 kwie 2010, 12:32

Tak…, znaczy... i to wiele, ale nie można o tym głośno mówić.... 

wiadomo , trzeba sobie pomagać

Kyle

Post autor: Kyle » poniedziałek 12 kwie 2010, 12:37

PS: Szkoda ze Timbeland nie pracuje na APSach, a może sie mylę? Może jednak pracuje?{#śmiech}...

Widziałem go przy JBL LSR6328, Genelec 8xxx (pewnie okolice 8040), KRK V8 ;)

FIRE

Post autor: FIRE » poniedziałek 12 kwie 2010, 12:46

...
 Tak…, znaczy... i to wiele, ale nie można o tym głośno mówić.... 

wiadomo , trzeba sobie pomagać
...

Racja Wink

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 12 kwie 2010, 13:23

Koleś, nie wiesz kim jestem, nie znasz moich możliwości, więc proszę..., wyluzuj i nie sugeruj nic na moj temat.
No cóż, posty doskonale pokazują, kim jesteś. Nic nie trzeba dodawać.

Adam to jest jednak Adam i po co mam chwalić coś co nie jest tak do końca tak rewolucyjne jak to opisuje Kolega MB
niby w którym miejscu opisuję

FIRE

Post autor: FIRE » poniedziałek 12 kwie 2010, 13:51

...Koleś, nie wiesz kim jestem, nie znasz moich możliwości, więc proszę..., wyluzuj i nie sugeruj nic na moj temat.
No cóż, posty doskonale pokazują, kim jesteś. Nic nie trzeba dodawać.

Adam to jest jednak Adam i po co mam chwalić coś co nie jest tak do końca tak rewolucyjne jak to opisuje Kolega MB
niby w którym miejscu opisuję...

Wiesz co, nie czas na takie dyskusje, bo na język niosą sie słowa nie na dzisiejsze dni, ale powiem Ci tylko tyle. Mam znajomego, młody chłopak jeszcze (39 lat), nauka dała mu tyle, że ześwirował od tej jego wiedzy, a mowie to dla tego, bo Twoje podejście, postawa i wypowiedzi, sa bardzo realnie podobne do tego mojego znajomego. Zatem, pohamuj swoja chamska naturę (przynajmniej niech Cie będzie na to stać w tych najbliższych dniach), bo zalatuje mi tu niemocą. To co masz w głowie to nie wszystko i mała uwaga…, uważaj żebyś czasem nie musiał pisać na forum, przez te swoje mądrości z "pokoiku" w miejscowości obok Ząbek. Sorry, ale nie mam ochoty juz z Toba prowadzić rozmów. Zawsze Twoje musi być na wierzchu? Odpowiedz sobie sam czy to jest normalne. Pozdro.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 12 kwie 2010, 13:57

I znów same inwektywy, tylko na tyle Cię stać. Znów pokazujesz, kim jesteś.

Od początku swojego żenującego udziału w tym wątku nie podałeś ani jednego merytorycznego argumentu na poparcie swoich absurdalnych tez (a to, że są absurdalne nie ja jeden zauważyłem).

FIRE

Post autor: FIRE » poniedziałek 12 kwie 2010, 14:13

...I znów same inwektywy, tylko na tyle Cię stać. Znów pokazujesz, kim jesteś.

Od początku swojego żenującego udziału w tym wątku nie podałeś ani jednego merytorycznego argumentu na poparcie swoich absurdalnych tez (a to, że są absurdalne nie ja jeden zauważyłem)....

Komu ma je podać, Tobie? Szkoda moje cennego czasu. Ty brzmienie monitorów znasz najlepiej, czytasz je z książek, wiec na nic moje wywody. Nigdy Cie w tym nie doścignę. Chcesz to pisz dalej, widać nie masz co robić (zresztą i nie dziwne). Mi juz sie znudziło. Dziękuję Ci za tak bardzo "pouczającą" dyskusję.

ODPOWIEDZ