Mikser i kolumny dla Roland RD-700GX

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Scout
Mikser i kolumny dla Roland RD-700GX

Post autor: Scout » czwartek 08 kwie 2010, 23:38

Witam
Jako nowy forumowicz to witam wszystkich ;)

Mam pytanie odnosnie sprzetu nagłaśniającego do Rolanda RD-700GX.
Nie znam sie za bardzo na sprzecie, jestem bardziej praktykiem anizeli teoretykiem wiec potrzebuje rady jakie kolumienki oraz mixer wybrac do tego instrumentu.

Muzyka oscylowac bedzie koło klasyki i jazzu głownie w małych składach z wokalem lub solo z wokalem.

Zastanawiałem sie nad sprzetem Bose L1 Model II jednakze wszedzie trąbią że jest to najgorszy stosunek jakości do ceny na rynku. Nie ukrywam ze zalezy mi na stosunkowo małej wadze sprzetu i wysokiej jakości daltego zwrociłem uwage na sprzet Bose.

Polecano mi takze sprzet firmy FBT Himaxx 40A ale waga 18kg i gabaryty do mnie nie przemawiaja zwazywszy na to ze sam klawisz bez casu wazy 25kg wiec chciałbym sobie lekko odciazyc  :D

I co najwazniejsze na sprzet czyli kolumny plus mixer mam około 10 tys. moze troche wiecej,zalezy mi przede wszystkim na jakosci  ;)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Mikser i kolumny dla Roland RD-700GX

Post autor: Groover » piątek 09 kwie 2010, 12:01

...
Witam
Jako nowy forumowicz to witam wszystkich ;)

Mam pytanie odnosnie sprzetu nagłaśniającego do Rolanda RD-700GX.
Nie znam sie za bardzo na sprzecie, jestem bardziej praktykiem anizeli teoretykiem wiec potrzebuje rady jakie kolumienki oraz mixer wybrac do tego instrumentu.

Muzyka oscylowac bedzie koło klasyki i jazzu głownie w małych składach z wokalem lub solo z wokalem.

Zastanawiałem sie nad sprzetem Bose L1 Model II jednakze wszedzie trąbią że jest to najgorszy stosunek jakości do ceny na rynku. Nie ukrywam ze zalezy mi na stosunkowo małej wadze sprzetu i wysokiej jakości daltego zwrociłem uwage na sprzet Bose.

Polecano mi takze sprzet firmy FBT Himaxx 40A ale waga 18kg

to naprawdę niezłe paczki. A waga też jest przyzwoita. Mamy w tej chwili w naszej redakcji w testach - nie ustępują RCFowi. Słyszałem je na małej scenie jako przody i na większej jako odsłuchy. Ale przy przetworniku 12" cudów nie ma. Jak ma to grać, musi trochę ważyć.

i gabaryty do mnie nie przemawiaja zwazywszy na to ze sam klawisz bez casu wazy 25kg wiec chciałbym sobie lekko odciazyc  :D

I co najwazniejsze na sprzet czyli kolumny plus mixer mam około 10 tys. moze troche wiecej,zalezy mi przede wszystkim na jakosci  ;)...

RCF pokazał na targach nowe bardzo lekkie cyfrowe kolumienki aktywne - ponoć w maju już mają byc w ofercie. Paczka na 10" dole ma ważyć 11 kg. Model z 12" waży już 17 kg.

Pozdro

Groover

[addsig]
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ