ADAM A3X, A5X, A7X i A8X - chcesz posłuchać?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Kyle
Re: ADAM A3X, A5X, A7X i A8X - chcesz posłuchać?

Post autor: Kyle » środa 07 kwie 2010, 22:57

...
Po co pytasz?  jasno widać, że decyzję już podjąłeś. Kup APS dla ciebie mogą sie okazać strzałem w 10!...

Jak masz gadać takie głupoty to nie pisz wcale.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 08 kwie 2010, 00:04

Zastanawiałęm sie wtedy: P33A czy Aeon.
Ale cóż to za bezsensowne porównanie? P33A to trójdrożny głośnik centralny z podwójnym wooferem 7" za 1,5k$, a Aeon to monitor dwudrożny z jednym 8" wooferem za 2,4kzł za sztukę (połowa ceny P33A).

Nie ta cena, nie to pasmo, nie ten typ głośnika, nie to zastosowanie.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 08 kwie 2010, 01:13

A mnie sie podoba takie porownanie - jest w stylu amerykanskim! czyli kupie co potrzeba, jesli spelni oczekiwania niech sobie kosztuje 2 razy mniej :) albo i pochodzi z WallMart czy ACME

Mnie tam z tego testu najbardziej podoba .... R09 czyli nagrywacz, ciagnie basy prawie do samego konca :) a i górki daje ile trzeba-oczywiscie w "tych" kwotach...

Ps. Raz slyszalem AEON - mnie sie podobaly, graja "z zapasem"

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » czwartek 08 kwie 2010, 10:36

Ale cóż to za bezsensowne porównanie? P33A to trójdrożny głośnik centralny z podwójnym wooferem 7" za 1,5k$, a Aeon to monitor dwudrożny z jednym 8" wooferem za 2,4kzł za sztukę (połowa ceny P33A).

Nie ta cena, nie to pasmo, nie ten typ głośnika, nie to zastosowanie....

...................................................................................
MB z całym szacunkiem, czy ja gdzieś wspominałęm że zwracałem uwagę na cenę? W tamtych czasach mogłem mieć  parę P33A za 6600zł  nówki w kraju! Porównując głośniki podstawowym kryterium powinna być przydatność w robocie. O czym ty bredzisz z tymi wielkosciami woofera, znowu się naczytałeś jakiś pierdół? Spal książki już nigdy nic nie czytaj, teoria już i tak dość ci namieszała w głowie. Teraz tylko praktyka. Siądz sobie w swojej ukochanej reżyserce, odpal Aeony, Krk VXT8, A7, A8X, Dynaudio BM15 lub Proac 100 S z jakąś pożądną końcówką( krell lub bryston ). Z tego wyciągaj wnioski. Aeon i bass...dobre. Czytaj ile ludzi chce dokupić suba do tych skrzyń. Teoretycznie bez sensu...co? Aeon to więcej dmucha z tych bassfeflexów i niż generuje basu. Widzę, że ludzie nie chcą zachodzić za skórę polskim producentom.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 08 kwie 2010, 11:02

Porównując głośniki podstawowym kryterium powinna być przydatność w robocie.
Skoro cena nie gra roli, to czemu od razu nie kupujesz Nautilusów, albo Grand Utopia? Przecież są lepsze od BM15. Porównywanie urządzeń różnej klasy to piramidalna bzdura.

O czym ty bredzisz z tymi wielkosciami woofera, znowu się naczytałeś jakiś pierdół?
Spal książki już nigdy nic nie czytaj, teoria już i tak dość ci namieszała w głowie. Teraz tylko praktyka.
Na codzień obcuję z wieloma modelami głośników. Mogę ustawić obok siebie Aeony i Adamy w tym samym pomieszczeniu, mam porównanie, bynajmniej nie z książek, tylko właśnie z praktyki. Co z Ciebie za "praktyk", jeśli nie dostrzegasz kolosalnego wpływu jaki ma powierzchnia membrany na pasmo głośnika? Obojętnie, co byś nie napisał o książkach i praktyce - demonstrujesz tylko porażającą ignorancję. I kompleksy tzw. "polaczka", który uważa, że tylko zagraniczne jest dobre.

Czytaj ile ludzi chce dokupić suba do tych skrzyń.
Jak na razie - TY jedyny. I to do malutkiego pomieszczenia. Można boki zrywać.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 08 kwie 2010, 11:15

wracajac do tematu.

Niewiele slychac niestety po tym tescie poza tym, ze nowe A7X maja wiecej basów (jakis innych troche) niz A7 (probka jest troche glosniejsza...), góra cyka zdecydowanie - a srodek (choc on najwiecej zabagniony przez te gadania w tle..bardziej Yamaszany. Wiec wydaje sie lepsze niz A7.

Zakladam ze ten bas moze byc oszustwem - 2 bass-reflexy?

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » czwartek 08 kwie 2010, 16:03

MB dyskusja z tobą nie ma sensu. Masz dużo większą wiedzę. Mi Aeony się nie sprawdziły, ale to nie oznacza, że to są złe monitory! A7 bardzo mi się podobały, grały bez kompleku i specjalnie nie przeszkadzał mały woofer.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 09 kwie 2010, 10:46

Nie dołujcie, od niedawna mam A7... :)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 09 kwie 2010, 12:21

a ja od dawna i sie nie martwie :)

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » sobota 10 kwie 2010, 15:00

...a ja od dawna i sie nie martwie :)... 

masz rację, nie ma aż tak drastycznej różnicy :)

ODPOWIEDZ